Sağlık Bakanlığı’ndan özel proje | Aile psikoloğunuz cebinizde!
Psikoloğa gitmekten çekinenler artık sıkıntısını evinde psikologlarla paylaşabilecek. Sağlık Bakanlığı’nın özel bir mobil uygulamasını da geliştirdiği projeyle aile fertleri ücretsiz danışmanlık alarak problemleriyle başa çıkabilecek.

Günlük hayatta yaşadığı problemler nedeniyle destek alması gereken, ancak psikoloğa gitmeye çekinenlerin, toplum baskısına maruz kalanların, mobbinge uğrama korkusu bulunanların sorunu bir telefonla çözülecek. Sabah'ta yer alan habere göre, hastaneye, kliniğe gidip derdini anlatamayanların evine psikolog gelecek. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen mobil uygulama sayesinde hastalar, doktor ile görüntülü de konuşabilecek.

DİYETİYSEN HİZMETİ
Vatandaşlar sıkıntısını evinde, işyerinde ya da uygun olduğu herhangi noktada uzman isme anlatacak. Problemlerinin nasıl çözülebileceğine dair psikologdan ücretsiz danışmanlık alacak. Güvenliğin ve mahremiyetin üst düzeyde korunacağı uygulamada ayrıca diyetisyen hizmeti de bulunacak.

AİLE HEKİMLİĞİNDE YENİ DÜZENLEME HAFTA SONLARI AKUPUNKTUR HİZMETİ
Sağlık Bakanlığı, Aile Hekimliği Kanunu'nda yapılan son değişiklikle 15 Haziran 2025 itibarıyla yürürlüğe giren düzenlemeler hakkında yazılı açıklama yayımladı. Düzenlemeyle sağlık merkezlerinden alınan pek çok sağlık raporu artık ücretli olacak. Vatandaşların, her rapor için 250 TL ödeme yapması gerekiyor. Ücret, sabit olarak tüm bu raporlar için geçerli olacak. Açıklamaya göre aile hekimleri, düzenlemelerin ardından hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek. Özel mevzuat düzenlemesi bulunmayan yabancılar ise aile hekimlerine ücretli olarak başvurabilecek. İstirahat raporları, askerlik ile ilgili asker alma (ASAL) raporları ve evlilik raporları gibi raporlar, halihazırda olduğu gibi ücretsiz olmaya devam edecek.
