Bizimkiler dizisi orada çekilmişti! 51 yıllık Şale Apartmanı yıkılacak mı? Beklenen karar çıktı
Türk televizyon tarihinin efsane dizilerinden Bizimkiler’in çekildiği Kadıköy’deki Şale Apartmanı hakkında uzun süredir devam eden kentsel dönüşüm tartışmaları sona erdi. Yaklaşık 51 yıllık geçmişe sahip olan bina, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmak yerine güçlendirilecek.
13 yıl boyunca, 15 sezon ekranlara gelen ve bir döneme damgasını vuran Bizimkiler dizisinin çekildiği apartmanın geleceği uzun süredir belirsizliğini koruyordu.
Şale Apartmanı. (ATV HABER)
Apartman sakinlerinden bazıları yeniden inşa talebinde bulunurken, bazıları da binanın dokusunun korunmasını savunuyordu.
Bizimkiler Dizisi. (ATV Haber)
DİZİNİN HAYRANLARI YIKIMA KARŞI ÇIKIYORDU
Dizinin hayranları ise Şale Apartmanı'nın yıkılmasına karşı çıkıyor, bir dönemin televizyon kültürüne ev sahipliği yapan bu binanın korunmasını istiyordu.
