Rizeli Ahmet Yankın'dan örnek davranış | Motoru kuş yuvası oldu 15 gün kamyonunu çalıştırmadı
Rizeli Ahmet Yankın, hafriyat kamyonunun motoruna kuşun yuva yaptığını fark etti. Aracının 15 gündür “Yuvadaki yumurtalara zarar gelmesin” diye çalıştırılmasına izin vermedi. Bu örnek davranışı herkesi derinden etkiledi.

Rize Ardeşen'e bağlı Çıraklar Köyü'nde doğa ile insan vicdanının buluştuğu anlamlı bir olay yaşandı. Özel bir şirketin yeni aldığı hafriyat kamyonunun motoruna kuş yuva yaptı.
Yuvada yumurtaların olduğu fark edilince zarar görmemeleri için araç hiç çalıştırılmadı. Yaklaşık 15 gündür çalıştırılmayan kamyonun çalışması için motorundaki yuvada bulunan yumurtalardan yavruların çıkması bekleniyor. Kuş yuvası, günlük kiralama bedeli 7 bin 500 TL ile 10 bin TL arasında değişen kamyon için, şu ana kadar yaklaşık 100 ila 150 bin TL arasında iş kaybı oluşturdu.
"KAZANÇ TELAFİ EDİLİR"
Aracın sahibi Ahmet Yankın, bunu 'Doğaya saygı' olarak değerlendirdi. Yankın, "Araç sıfır. Daha iş başı yapmamıştı. Tam çalıştıracağımız sırada motor bölümünde kuş yuvasını fark ettik. Kıyamadık" dedi.
Şirket sahibi Ömer Başural ise "Kazanç telafi edilir ama bir canın bedeli olmaz. Doğaya saygı bizim işimizin de temelidir" sözleriyle bu örnek davranışı sahiplendiklerini dile getirdi.
