Erzincan tulumu tescillendi
Kırık beyaz rengi, zengin ve tuzlu tadıyla bilinen Erzincan tulum peyniri, Avrupa Birliği tarafından tescillendi.
Erzincan tulum peyniri, Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı. AB tarafından yapılan açıklamada, "Erzincan tulum peyniri, koyun sütünden yapılan bir peynirdir." ifadesi kullanıldı. En az 4 ay boyunca koyun veya keçi derisinin içinde veya bidonlarda olgunlaştırıldığı belirtildi. Açıklamada, Erzincan tulum peynirinin renginin kırık beyaz, dağılan dokuya sahip, tadının zengin ve tuzlu olduğu kaydedildi.
Erzincan tulum peynirinin geleneksel bilgi birikimi, yerel bitki örtüsü ve iklim de dahil olmak üzere bölgenin özel doğal koşullarının sonucu olduğuna işaret edilen açıklamada, kentin eşsiz coğrafyası ve iklim koşullarının peynirdeki süt bileşimini ve lezzetini olumlu etkilediği vurgulandı. Kararla Erzincan tulum peyniri, AB ülkelerinin tamamında koruma altına alınmış oldu. Bu ürün, tescil belgeleri ve ürün şartnamelerinde yer alan yöntemlerle sadece ilgili bölgelerde üretilebilecek.