ASLA ısıtıp yemeyin! Ölümcül bakterilere yol açabilecek yiyecekler! Diyetisyenler uyardı!
2024 yılında Journal of Clinical Microbiology'de yayımlanan bir vaka incelemesine göre, doğru saklanmayan ve yeniden ısıtılan yiyecekler ölüme kadar varabilecek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle pirinç, ıspanak ve çay gibi besinlerin, uygun koşullarda saklanmadığında zararlı bakteriler üretebileceği belirtildi.
2024 yılında Nutrient Journal'da yayımlanan bir araştırmaya göre, bazı yiyeceklerin tekrar ısıtılması sağlığı ciddi şekilde tehdit edebiliyor. Özellikle ıspanak, çay ve pirinç gibi besinlerin yeniden ısıtıldığında içerdiği bileşiklerin toksik hale geldiği belirtiliyor. Diyetisyen Harini Bala, TikTok hesabından yaptığı açıklamada, bu besinlerin doğru şekilde saklanmadığında zararlı bakterilerin üremesine yol açabileceğini ve gıda zehirlenmesine neden olabileceğini vurguladı.

