Kaza geliyorum dedi! Bir anlık dikkatsizlik felaket getirdi! Esenyurt'ta bir kamyon 11 aracın içinden geçti!

İstanbul Esenyurt'ta sürücüsünün park edip bıraktığı bir kamyon, yokuş aşağı kayarak 11 araca çarptı! Neredeyse büyük bir katliama yol açacak olan kaza anına ilişkin görüntüler güvenlik kamerasına yansıdı.

Giriş Tarihi 23 Nisan 2024, 11:05 Güncelleme 23 Nisan 2024, 11:54
Kaza geliyorum dedi! Bir anlık dikkatsizlik felaket getirdi! Esenyurt’ta bir kamyon 11 aracın içinden geçti!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Esenyurt'ta şoförün park ettiği kamyon bir anda yokuş aşağı kaymaya başladı. Kamyon, önce 11 araca ardından da bir iş yerine çarparak durabildi. Kaza anına ilişkin görüntüler bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Talihsiz kaza, dün saat 18.40 sıralarında Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi'nde meydana geldi.

İddiaya göre, sürücü Halil İmat, 34 NOF 10 plakalı kamyon ile 1953 numaralı sokağa gelerek park etti.

Halil İmat ve yanında bulunan arkadaşı araçtan inerek uzaklaştı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle hareket eden kamyon, yokuştan aşağı doğru kaymaya başladı.

4'ü seyir halinde olmak üzere tam 11 araca çarpan kamyon, cadde üzerinde bulunan bir iş yerinin duvarına çarparak durabildi. Çevrede bulunan vatandaşların ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, kazaya karışan araçlarda bir süre incelemede bulundu.

Kazada ölen ya da yaralanan olmazken araçlarda ve iş yerinde hasar meydana geldi. Kazaya karışan araçlar olay yerinden kaldırıldı.

"MALZEMEYİ İNDİRİRKEN EL FRENİ BOŞALDI"

Kamyonun şoförü Halil İmat, kamyonun nasıl hareket ettiğine dair konuşrak "Arabayı park ettim, bir anda el freni boşaldı. Araçta bir arkadaşımın malzemesi vardı. Onu indirirken el freni boşalınca olan oldu. Araç yüklü değildi. Daha önce böyle bir şey yaşamadım. Bende bir şey yok. Ufak tefek sıyrık var" dedi.

KAZA ANI KAMERADA

Kazaya ilişkin görüntüler anbean güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde kamyon şoförünün aracı park ettikten hemen sonra yanındaki kişi ile aşağı indiği görülüyor.

Görüntülerin devamında ise kamyonun bir anda hareket ederek yokuş aşağı kaydığı, ardından da seyir halindeki ve park halindeki araçlara çarparak ilerlediği görülüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN