23 Nisan hastane ve eczaneler açık mı? 23 Nisan'da sağlık ocakları, poliklinikler, eczaneler kapalı mı olacak?

Ülkemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, Salı günü tüm yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Ancak, 23 Nisan resmi tatil olduğundan dolayı kamu kurumları tam gün kapalı olacak. Bu durum, kamu hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar arasında, özellikle işlemlerini önceden halletmek isteyenler arasında pazartesi günü öğleden sonra tatil durumunu merak ettiriyor. Peki, 23 Nisan hastane ve eczaneler açık mı? 23 Nisan'da sağlık ocakları, poliklinikler, eczaneler kapalı mı olacak? İşte konu hakkında merak edilenler...

Giriş Tarihi 23 Nisan 2024, 06:51 Güncelleme 23 Nisan 2024, 07:01
23 Nisan hastane ve eczaneler açık mı? 23 Nisan’da sağlık ocakları, poliklinikler, eczaneler kapalı mı olacak?

İÇİNDEKİLER

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'yla birlikte, kamu kurumlarının çalışma durumları ve okulların tatil olup olmayacağı konusu gündemdeki yerini koruyor. Resmi tatil günlerinde kamu kurumlarının tamamı kapalı olduğu için salı günü muhtarlıklar, valilikler, belediyeler, noterler, sağlık ocakları gibi kurumlar da kapalı olacak. Özellikle 23 Nisan gibi özel bir günde, bu kurumların kapalı olması beklenen bir durumdur.

22 NİSAN PAZARTESİ YARIM GÜN MÜ?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Salı günü kutlanacak. Resmi tatil olan bayram öncesi ise Pazartesi gününe denk geliyor.

Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı gibi dini bayram günlerinden önce arefe günü olduğundan kamu kurumları yarım gün açık kalıyor.



22 Nisan Pazartesi günü, dini bayram olmadığından tüm kurumlar açık olmaya devam edecek. Resmi tatil 23 Nisan Salı günü başlayacak.

22 NİSAN ÖĞLEDEN SONRA BANKA, SAĞLIK OCAĞI VE ECZANELER TATİL Mİ?

22 Nisan Pazartesi günü öğleden sonra tatil olmayacak. Tüm kurumlar normal günlerde olduğu gibi çalışmalarını sürdürecek. 23 Nisan Salı günü ise resmi tatil olduğundan birçok kurum faaliyetlerine ara verecek. Salı günü hastanelerin acil servisleri dışındaki bölümler kapalı olurken eczaneler ise nöbetleşe çalışacak.

Salı günü kapalı olacak yerler şu şekilde;

Özel ve kamu bankaları,

Borsa İstanbul,

Eczaneler, (nöbet sistemi)



Hastaneler, ( acil servisler hariç)

Noterler,

Valilikler,

Kaymakamlıklar,

Aile Sağlığı Merkezleri, ( Sağlık ocakları)



Muhtarlıklar,

Okullar,

Üniversiteler.