3 adımda kaymak gibi olacak! Koltuk altınızı yaza hazırlayın!

Güzellik endüstrisi, zaman zaman karmaşık ve yüksek maliyetli ürünler sunsa da, koltuk altı kararması gibi yaygın sorunlar için doğal ve ekonomik çözümler de mevcut. Evde kolaylıkla bulunabilen üç basit malzeme ile koltuk altı kararmasını gidermek hem mümkün hem de sağlıklıdır. İşte bu basit ve etkili malzemeler ve kullanım yolları...

Giriş Tarihi 22 Nisan 2024, 09:20 Güncelleme 22 Nisan 2024, 09:20
3 adımda kaymak gibi olacak! Koltuk altınızı yaza hazırlayın!

İÇİNDEKİLER

Koltuk altı kararması pek çok kişinin mücadele ettiği bir sorun olabilir, ancak doğal çözümlerle kolayca halledilebilir. İşte evinizde bulunan üç malzemeyle koltuk altı kararmasından kurtulmanın yolları...

1) KARBONAT

Karbonat, koltuk altı kararmasını gidermek için etkili bir yöntemdir.

Bir tatlı kaşığı karbonata birkaç damla su ekleyerek koyu bir karışım elde edin. Bu karışımı koltuk altınıza masaj yaparak uygulayın. Birkaç dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın ve kurulayın.

2) PATATES

Eğer cildiniz hassassa, limon veya karbonat gibi tahriş edici maddeler yerine patates kullanabilirsiniz. Bir dilim patatesi kararan bölgeye yerleştirin ve 5-10 dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayın. Alternatif olarak, rendelenmiş patates suyunu bir pamuk yardımıyla uygulayabilir ve aynı şekilde 10 dakika bekletebilirsiniz.

3) ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi, cildinizdeki bakteri oranını dengeleyerek koltuk altı kararmasını azaltmaya yardımcı olabilir. Eşit miktarda elma sirkesi ve suyu karıştırarak bir bezle kararmış bölgeye uygulayın.

Dilerseniz gece boyunca da bekletebilirsiniz. Ancak, aşırı hassas cilde sahipseniz öncelikle küçük bir alanda test etmeniz önerilir.