Son dakika: Dilan Polat'a bir dava daha! Cezaevine girmeden önce o sosyal medya fenomenini ölümle tehdit etmiş

Kara para aklama suçundan tutuklanan Dilan Polat hakkında yeni bir dava daha açıldı. Geçtiğimiz günlerde fenomen Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanmasında azmettirici olarak soruşturma kapsamına alınan Dilan Polat'ın cezaevine girmeden önce bir başka sosyal medya fenomeni A.A.'ya küfredip ölüm tehdidinde bulunduğu ortaya çıktı. Söz konusu olay hakkında Dilan Polat'a 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Giriş Tarihi 14 Nisan 2024, 07:13 Güncelleme 14 Nisan 2024, 07:18
Son dakika: Dilan Polat’a bir dava daha! Cezaevine girmeden önce o sosyal medya fenomenini ölümle tehdit etmiş

İÇİNDEKİLER

'Kara para aklama', 'vergi kaçırma'nın da aralarında bulunduğu 4 ayrı suçtan tutuklu bulunan Polat hakkında yeni bir dava daha açıldı.
Daha önce komşuları ve fenomen Banu Parlak'la adliyelik olup hakkında davalar açılan Polat, bu kez de başka bir fenomen A. A. ile adliyelik oldu.



"ÖLÜME KADAR UZANIR"
Olay 24 Temmuz 2023 günü yaşandı. A. A. ile Dilan Polat, cezaevine girmeden önce sosyal paylaşım sitesi üzerinden tartışma yaşadı. Tartışma üzerine A.'ya mesaj atan Polat, "S... geçerim. Yorumunu derhal kaldır s... Ayağını denk al, kimseye benzemem ben. O... Dünyanızı dar ederim size. Bugün bekle sen. Ayağını denk al. Magazin yaparken ölüme kadar uzanır" yazdı.

Mesajların görsellerini alan A. A., avukatı aracılığı ile şikayetçi oldu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınan Polat, "Söz konusu mesajları gönderdiğimi hatırlamıyorum" dedi.


Savcılık suçun uzlaşma kapsamında kaldığını belirtti, tarafların dosyası uzlaşmacıya gitti ancak ikili uzlaşamadı. Savcılık, Polat hakkında zincirleme şekilde 'kadına karşı tehdit' ve 'hakaret' suçlarından 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.



DİLAN POLAT BU SUÇLARDAN DA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK
Sabah'ta yer alan habere göre, Dilan Polat'ın komşularıyla yaptığı otopark kavgasında 'hakaret', 'yaralama' ve 'birden fazla kişiyle tehdit' suçlarından 8 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyor.

Polat'a ayrıca Banu Parlak'ın güzellik merkezini kurşunlattığı gerekçesiyle 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme', 'mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.