Döner yerken dikkat edin! Dünyaya döner satan firmanın dönerinden bakın neler çıktı!

Ankara'da ünlü bir zincir dönerci, dünyaya döner ihraç eden firmadan aldığı dönerde peçete, kemik ve yabancı maddelerle karşılaştı. Akılalmaz durumu döneri aldığı firmaya bildiren firma hakkında daha önce işine özen göstermediği için savunması istenen 'olağan şüpheli' çalışanını suçladı. İşte o skandal olayın detayları...

Giriş Tarihi 12 Nisan 2024, 10:02 Güncelleme 12 Nisan 2024, 10:50
Döner yerken dikkat edin! Dünyaya döner satan firmanın dönerinden bakın neler çıktı!

İÇİNDEKİLER

Bir zincir dönerci, dünyaya döner ihraç eden firmadan aldığı baton döneri (hazır döner) müşterilere sunmak için kestiğinde içinde peçete, kemik ve yabancı maddelerle karşılaştı. Dönerci durumu döneri aldığı firmaya bildirdi. 25 yılı aşkın bir süredir piyasada olan şirket ise hakkında daha önce işine özen göstermediği için savunması istenen 'olağan şüpheli' çalışanını suçladı. Dönerin içine halk sağlığına zararlı maddeler yerleştirdiği belirlenen çalışan hakkında "mala zarar verme" suçundan soruşturma başlatıldı.

Akıllara durgunluk veren olay Ankara'da ünlü bir zincir dönercinin İncek şubesinde yaşandı. Dönercinin, 25 yılı aşkın süredir piyasada olan ünlü bir döner firmasından alıp satışa sunduğu baton döner (hazır döner) kesildiğinde içinden peçete, kemik ve yabancı madde çıktı. Toplum sağlığını tehdit eden 20 kiloluk döner imha edilirken dönerci, durumu döneri satın aldığı firmaya bildirdi. Dünyaya döner ihraç eden firma ise çalışanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

ÇALIŞANIN İZİ SÜRÜLDÜ

Daimi müşterisinin dönerinde çıkan yabancı maddenin ardından inceleme yapan firma, barkod ve parti numarasından İstanbul Sultanbeyli'deki üretim tesisinde çalışan işçi Yasin K.'nin ürettiği dönerin kusurlu olduğunu tespit etti. Firma, savcılığa suç duyurusu dilekçesini sundu ve dilekçede; döner içine yabancı maddenin yerleştirilebileceği tek aşamanın dönerin basılarak dondurucuya kaldırıldığı aşama olduğunu kaydetti ve bu aşamada şirketin üretim operasyonu sürecinde hangi personelin hangi baton döneri üretmiş olduğunun bir program sayesinde takip edilebildiğini belirtti. Bu nedenle de dönerin üretim sorumlusu ve yabancı cismi yerleştirebilecek tek şüphelinin Yasin K. olduğu aktarıldı.

"SUÇU KASTİ İŞLEDİ"

Dönerin üretim aşamasının gerçekleştirilebilmesi için işçilerin kullanımına sunulan mallarla dönerin kirlenmesi ve kullanılmaz hale gelmesine sebep olunmasının mala zarar verme suçunu oluşturduğunu belirten şirket, peçete, bez, kemik gibi uygunsuz cisimlerin, üretimi yapılan dönerlerin içine yerleştirilmesinde Yasin K.'nin suçu kasti olarak işlediğini kaydetti. Çalışanın işini özenle yerine getirme yükümlülüğüne aykırı davrandığını belirtti.

"MADDİ MANEVİ ZARARA UĞRADIK"

Söz konusu şirket, Yasin K.'nin daha önce de etin temizlenmesi gereken yağlarını temizlemediği için savunmasının alındığını belirterek çalışanın işten çıkarıldığını bildirdi. Prestijini ve itibarını üretimi ile piyasaya sunduğu malların kalitesinden kazandığını ancak Yasin K.'nin suç teşkil eden davranışlarıyla dönerin imha edildiği, maddi ve manevi zarara uğradıklarını ifade etti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise şikayet üzerine başlattığı soruşturma kapsamında, şüphelinin ifadesinin alınması için emniyete talimat verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN