159 kedi ve 7 köpekle yaşıyorlardı: Mahkeme karar verdi!

Fransa'da Nice ceza mahkemesi, bir apartman dairesinde 159 kedi ve 7 köpekle yaşayan çifte bir yıl ertelenmiş hapis cezası ve ömür boyu hayvan beslememe cezası verdi. Öte yandan mahkeme, çevreye verilen maddi zarardan dolayı da 150 bin avro para cezası kesti.

Giriş Tarihi 08 Nisan 2024, 11:34 Güncelleme 08 Nisan 2024, 11:54
159 kedi ve 7 köpekle yaşıyorlardı: Mahkeme karar verdi!

İÇİNDEKİLER

Fransa'da Nice ceza mahkemesi, evlerinde 150'den fazla kediyle yaşayan bir çifti, bir yıl ertelenmiş hapis cezasına ek olarak kalıcı olarak evcil hayvan besleme yasağına mahkum etti. Mahkeme, çiftin "hayvanların sağlık durumunun çok kötü olması nedeniyle terk etme suçundan suçlu oldukları" kanaatine vardı. Ayrıca çiftin, hayvan hakları derneklerine ve sivil taraflara manevi zarar ve dairede bulunan kedi ve köpeklerin bakım masrafları için toplamda 150.000 avrodan fazla tazminat ödemesine hükmetti.

''ÇOCUĞU OLMAYACAĞINI SÖYLEMEK GİBİ BİR ŞEY''

Karar sonunda hayvanların sahibi 68 yaşındaki kadın, "vazgeçmek" istemediğini belirtti. Karara itiraz ettiğini ifade eden yaşlı kadın "Böyle bir adaletsizliğe kim itiraz etmez ki? Bu, bir kadına artık çocuğu olmayacağını söylemek gibi bir şeydir" diyerek, kendisinin de "onları terk etmemek için terk ettiğini" sözlerine ekledi.

YETERSİZ BESLENME, PARAZİT, LEZYON...

2023 yılında mahalledeki bir anlaşmazlığa müdahale eden polis memurları, çiftin evinin her odasında, yetersiz beslenmeden muzdarip, parazitler ve lezyonlarla kaplı düzinelerce susuz kalmış hayvan buldu.

KEDİ VE KÖPEK CESETLERİ BULUNDU

Çift, 80 m2'lik bir dairede toplam 159 kedi ve 7 köpekle yaşadı. Müfettişler ayrıca bir banyoda en az iki kedi ve iki köpek yavrusunun da cesedini buldu.

Duruşmada "Onlar hayatımın aşklarıydı ama ben kaçtım" diyen ev sahibi, apartmanın ve hayvanların bakımsız durumunun ara sıra olduğunu, çözüm aradığını ancak enfeksiyon nedeniyle kendini çaresiz bulduğunu tekrarladı. Kedileri hasta eden şeyin sıcak hava dalgası olduğunu söyledi.

NUH SENDROMU

Psikiyatrik bir değerlendirmede, hayvanları kurtarma ihtiyacının kişinin kendi sınırlarını inkar etmesine dönüşen bir "Nuh sendromu" olduğu belirtildi.

52 yaşındaki eşi, temizlik şirketinin sözleşmelerini yürütüyordu ve çift, 8 bin avroluk kira borcu ve haklarında tahliye davası açıldı.

Çift, 2014 yılında 18 m2'lik bir stüdyoda 13 kedi ve bir köpekle birlikte yaşadıkları için başka bir soruşturmaya daha konu olmuştu ancak olay hiçbir işlem yapılmadan kapatılmıştı.

Kadın daha sonra 2018 yılında ebeveynlerinin üç kedisini ve üç köpeğini topladı ve zehirlenme riski altında olduklarına inanarak yaklaşık otuz kediyi terk edilmiş bir binadan aldı. Daha sonra ise evde çoğalarak sağlıksız biçimde can verdiler.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN