Dehşet veren cinayetin şüphelisiydi! Cezaevinden kaçmıştı! 6 sanık hakkında flaş karar!

İstanbul Esenyurt'ta Ercan Gönülkırmaz, silah ile vurulduktan sonra yakılarak katledildi. Ünlü şarkıcı Tarkan'ın kuzeni Servet Tevetoğlu, akılalmaz cinayetin şüphelilerinden biriydi! Kefaletle serbest kalan daha sonra açık cezaevinden firar eden Servet Tevetoğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yargılaması devam eden 5 sanık müebbet hapisle cezalandırılacak. Firari sanık ise aranıyor.

Giriş Tarihi 05 Nisan 2024, 14:28 Güncelleme 05 Nisan 2024, 14:28
Dehşet veren cinayetin şüphelisiydi! Cezaevinden kaçmıştı! 6 sanık hakkında flaş karar!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Esenyurt'ta 28 yaşındaki Ercan Gönülkırmaz, silah ile vurulduktan sonra yakılarak katledildi. Ünlü şarkıcı Tarkan'ın kuzeni Servet Tevetoğlu, kan donduran cinayetin şüphelilerinden biriydi! 250 bin TL kefaletle serbest kalan daha sonra açık cezaevinden firar eden Servet Tevetoğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tevetoğlu ve diğer 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Şüphelilere müebbet hapisle cezalandırılması verildi.

SANIK HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN

Kan donduran cinayet İstanbul Esenyurt'ta işlendi. 17 Ocak 2017 tarihinde iş yerinde silahla vurulup ardından yakılarak öldürülen Ercan Gönülkırmaz cinayetine ilişkin dava görüldü.

Maktul Ercan GönülkırmazMaktul Ercan Gönülkırmaz

Tarkan'ın kuzeni Servet Tevetoğlu'nun da aralarında olduğu 6 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Servet Tevetoğlu SEGBİS sistemi ile hazır edildi. Müştekiler Yüksel Çelik, Hava Gönülkırmaz ve taraf avukatları da duruşmaya katıldı. Duruşmada mahkeme, sanık Turgay Tokur hakkındaki kırmızı bültenin infaz edilmediğini belirtti.

BERAATİNİ İSTEDİ, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS HÜKMEDİLDİ

Duruşmada konuşan müşteki Yüksel Çelik "Sanıkların en ağır cezayı almalarını istiyorum" dedi. Maktulün annesi Hava Gönülkırmaz ise "7 yıl oldu katiller yakalanmadı. En ağır cezayı almalarını istiyorum" şeklinde beyanda bulundu.
Son sözü sorulan sanık Servet Tevetoğlu ise beraatini istediğini söyledi. Mahkem, firari sanık Turgay Tokur hakkındaki kırmızı bülten ve yakalama emrinin bugüne kadar infaz edilmemesi nedeniyle sanığın dosyasının ayrılmasına karar verdi.

Cinayetin işlendiği iş yeriCinayetin işlendiği iş yeri

İŞ YERİNİ ATEŞE VERİP KAÇTILAR

İddianamede Ercan Gönülkırmaz'ın hayatını kaybettiği, iş yerinin yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldiği aktarılarak sanıklar Servet Tevetoğlu, Akın Özagin, Arif Rasim Topçu ve Turgay Tokur'un olay yerine 2 otomobille gittikleri, sanıklardan birinin maktule ateş ettiği, Servet Tevetoğlu'nun ise iş yerini ateşe vererek araçla kaçtıkları aktarılmıştı.

2 YIL SONRA FİRAR ETTİ

Servet Tevetoğlu, Akın Özagin, Arif Rasim Topçu, Murat Budak, Nihat Budak ve Turgay Tokur'un 'kan gütme saikiyle öldürme', 'mala zarar verme' ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 9 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Servet Tevetoğlu bu olay nedeni ile 2 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 250 bin TL kefalet ve adli kontrol şartı ile serbest kalmıştı. Tevetoğlu, kefaletini ödemeden açık cezaevinden firar etmiş ancak Edirne'de yakalanmıştı.

Servet Tevetoğlu (solda), Tarkan (sağda)

ÖNCE ATEŞ ETTİLER SONRA BENZİNLE YAKTILAR…
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 17 Ocak 2017'de Esenyurt'ta gerçekleşen olay anlatılmıştı. İddianamede olay günü gece 02.00 sıralarında Yüksel Çelik'e ait bir şarküteri dükkanında silahlı kişilerin gittiği ve maktul Ercan Gönülkırmaz'a ateş ettikleri, bu kişilerin yanlarında getirdikleri yanıcı maddeyi iş yerine dökerek, ateşe verdikleri anlatılmıştı.

5 SANIK HAKKINDA MÜEBBET, FİRARİ İÇİN YAKALAMA KARARI ÇIKTI

Mahkeme sanıklar Servet Tevetoğlu, Akın Özagin, Arif Rasim Topçu, Nihat Budak ve Murat Budak'ın 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Kararda tutuksuz yargılanan Akın Özagin, Arif Rasim Topçu, Nihat Budak ve Murat Budak hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması da hükmedildi. Öte yandan sanıkların 'mala zarar verme' suçundan ise ikişer yıl hapis cezasına hükmedildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN