İstanbul ve o illere tek tek açıklama yapıldı: Derin bir oh çektik ama MAALESEF KABUS geri geliyor!

Son zamanlarda Türkiye genelinde, özellikle de İstanbul'u etkileyen ciddi bir meteorolojik durum, hem halkın hem de yetkililerin dikkatini çekmekte. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve iklim uzmanları, yaşamı olumsuz etkileyebilecek seviyelere ulaşan bu tehlike karşısında uyarılarda bulunuyor. İlgili durumun, sağlık, güvenlik ve çevresel açıdan ciddi sonuçlar doğurabileceği belirtilerek, halkın ve ilgili kurumların alması gereken önlemler konusunda bilgilendiriliyor.

Giriş Tarihi 02 Nisan 2024, 09:26 Güncelleme 02 Nisan 2024, 09:28
İstanbul ve o illere tek tek açıklama yapıldı: Derin bir oh çektik ama MAALESEF KABUS geri geliyor!

İÇİNDEKİLER

Son dönemde birçok ilde etkisini gösteren bir durum için alarm verildi. Özellikle yaşamı olumsuz etkileyebilecek düzeylere ulaşmış durumda olan tehlike için Meteoroloji Genel Müdürülüğü ve uzmanlar peş peşe uyarılarda bulundu. İstanbul başta olmak üzere bu iller için uyarı detayları ortaya çıktı. İşte tüm merak edilenler...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yağmur beklenmediğini söylüyor. Gökyüzü parçalı ve az bulutlu olacak. Sabah ve gece Marmara ile Batı Karadeniz'de sis olabilir. Güneybatı bölgelerinde toz bulutları görülebilir. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı yerlerinde çığ tehlikesi var.

Hava sıcaklıkları normalden yüksek olacak. Rüzgar genellikle güneyden esecek, doğuda kuzeyli rüzgarlar da olacak.

ÇÖL TOZU GÖKYÜZÜNÜ KAPLAYACAK

Güney Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı olabilir, bu yüzden dikkatli olunması önemli. Meteoroloji uzmanları da çöl tozlarının gökyüzünü kaplayabileceğini belirtti. Bu nedenle, insanların bu duruma dikkat etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önemli.