Siirt'te seçim esnasında silahlar konuştu:1 kişi hayatını kaybetti! Güvenlik soruşturması sürüyor

Siirt'in Konacık Köyü'nde oy kullanma işlemi sırasında akılamaz bir tartışma yaşandı. İki grup arasında yaşanan olay kısa sürede büyüdü,1 kişi canından oldu, 1 şüpheli ise gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 31 Mart 2024, 15:57 Güncelleme 31 Mart 2024, 17:38
Siirt’te seçim esnasında silahlar konuştu:1 kişi hayatını kaybetti! Güvenlik soruşturması sürüyor

İÇİNDEKİLER

Siirt'in Konacık köyünde oy kullanma işlemi sürerken iki grup arasında muhtarlık seçimi ile ilgili tartışma yaşandı. 1 şüpheli gözaltına alındı.

Olay kısa sürede büyüyerek çıkan tartışmada taşlar ve sopalar kullanıldı, ardından silahlar çekildi. İki grup arasında çıkan kavgada 1'i ağır 5 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Hastaneye kaldırılan yaralılardan 54 yaşındaki İ.A yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken olaya karışan kişilerden B.K ise üzerindeki tabancayla yakalanarak gözaltına alındı. Jandarma ve polis ekiplerinin bölgede aldığı güvenlik önlemleri sürüyor.

MUHTAR OLDUĞU MAHALLEDE BIÇAKLANDI

Öte yandan Afyonkarahisar Akçin Mahallesi'nde muhtar adayı olan Halit Kaplan, oy verme işlemi esnasında hala muhtarı olduğu mahallede çıkan tartışmada rakip adaylardan birinin yakını tarafından bacağından bıçaklandı.

Muhtar Halit Kaplan'ın oy kullandığı okul

Aniden kavgaya dönüşen olayda Halit Kaplan, bölgeye ambulansın gelmesiyle özel bir hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan muhtarın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis, Kaplan'ı bıçakladığı belirlenen Y.B.'yi gözaltına aldı.