İzmir'de sağlıkçılar devrede: 74 hastayı oy pusulasına ulaştırdılar!

İzmir'de 112 Acil Sağlık Ekipleri, evlerinden çıkamayan ve hastanede bulunmaları sebebiyle oy kullanamayacak 74 seçmeni oy kullanacakları okullara götürdü.

Giriş Tarihi 31 Mart 2024, 21:23 Güncelleme 31 Mart 2024, 21:26
İzmir’de sağlıkçılar devrede: 74 hastayı oy pusulasına ulaştırdılar!

İÇİNDEKİLER

İzmir'de, engeli veya hastalığı nedeniyle Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandığa gidemeyen 74 seçmen, sağlık ekiplerince oy kullanacakları okullara ulaştırıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yerel seçimlerde oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirmek isteyen ancak hastane bulunan ve evlerinden çıkamayan engelli, hasta ve yaşlı seçmenlere yardımcı olunduğu belirtildi.

"Sabahın erken saatlerinden itibaren seçimde oy kullanmak üzere nakil talep eden hastalarımız için 30 hasta nakil ambulansı, 27 hizmet aracı ile 176 sağlık çalışanı görev yaptı. Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi seçim saatlerinde açık kalarak kendilerine başvuran tüm hastaları, sağlık çalışanları eşliğinde oylarını kullanabilmeleri için sandıklara taşıdı. Seçim süresince 74 seçmen, sağlık ekipleri eşliğinde oy kullanacakları okullara götürüldü."