Batan 'BATUHAN A' gemisi ile ilgili yeni gelişme: Eski personel Doğuşçan Yaylak facianın bağıra bağıra geldiğini gün yüzüne çıkardı!

Marmara Denizi’nde batan gemide aşçı Zeynep Kılınç’ın cesedinin kaptan köşkünden çıkarıldığı anlaşıldı. Geminin eski personeli Doğuşçan Yaylak ise facianın nasıl bağıra bağıra geldiğini gün yüzüne çıkardı: Gemide her hafta bir yer patlıyordu, kaynak yapıyorduk...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2024 Güncelleme 19 Şubat 2024, 07:02
Batan ’BATUHAN A’ gemisi ile ilgili yeni gelişme: Eski personel Doğuşçan Yaylak facianın bağıra bağıra geldiğini gün yüzüne çıkardı!

İÇİNDEKİLER

Marmara Denizi'nde seyir halinde olan kargo gemisi BATUHAN A, 15 Şubat'ta Bursa Karacabey'in 4 mil açığındaki İmralı Adası'nın güneybatısında fırtına nedeniyle battı. 6 mürettebat kayıplara karıştı. Dalgıçlar, önceki gün aşçı Zeynep Kılınç'ın (33) cesedini kaptan köşkünün altından çıkardı.



SU YÜZEYİNE ÇIKABİLİRLER
Kayıp mürettebatlar için özel eğitimli 19 dalgıç çalışmaya başladı. Cesetlerin su yüzeyine çıkma ihtimalinin arttığı anlaşıldı. Dipte yapılan arama faaliyetlerine ilişkin görüntüler de ilk kez yayınlandı.

Geminin kaptan köşkünün yer aldığı görüntülerde dalgıçların gemi enkazında ilerleyerek, tespit yapmaya çalışması yer aldı. Deniz polislerinin kullandığı 'Yandan taramalı- SONAR' cihazı ile su altında ses dalgalarıyla 2 boyutlu görüntü alındıktan sonra, tespit edilen bölgeye 'ROV-İnsansız Su Altı Görüntüleme Robotu' indirilerek akustik ses dalgalarıyla görüntüleme yapılıyor. Dalgıçlar da tespit edilen bölgeye dalış gerçekleştiriyor. Öte yandan 4 mürettebatın fırtına nedeniyle havalanıp tehlike oluşturan brandayı düzeltmeye çalıştıkları ve güverte kısmında oldukları düşünülüyor.

2 GÜN ÖNCE AYRILDIM
Kargo gemisinin eski personeli Doğuşçan Yaylak (24), "Gemiden ısrar etmelerine rağmen tehlikenin farkına varıp 2 gün önce ayrıldım. İşten ayrılmasaydım ben de hayatta olmayabilirdim. Geminin her yeri patlıyordu. Her hafta kaynak yapıyorduk. Aramızda 'bu gemi yakında batar' diyorduk" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN