Dr. Hale Kabacaoğlu bitkisel hayata giren kızını ölümden döndürdü

Doktor Hale Kabacaoğlu, ömrünü 22 yıl önce karbonmonoksit zehirlenmesi yaşayan kızı Neslihan’a adadı. Bitkisel hayata giren ve yaşamaz denilen evladını hayata bağladı. Hafızasını kaybeden, yürüyemeyen, konuşamayan kızını yeniden ayağa kaldırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2024 Güncelleme 30 Ocak 2024, 07:00
Dr. Hale Kabacaoğlu bitkisel hayata giren kızını ölümden döndürdü

İÇİNDEKİLER

Bursa'da Dr. Ahmet Köse ile Dr. Hale Kabacaoğlu'nun tek çocukları olan Neslihan Köse, 2001'de üniversite okumak için Eskişehir'e gitti. Yılbaşı tatili için eve geldi. Ancak karbonmonoksitten zehirlendi. Komaya girdi. Eşinden boşanıp mesleğine ara veren Hale Kabacaoğlu, bitkisel hayattaki çocuğuna, Mozart'ın parçalarını dinletip, kitap okudu. Neslihan'ın, geceleri uyurken düşmemesi için de kelepçeyle elini eline bağladı.

OKUMA YAZMA ÖĞRETTİ
Neslihan aylar sonra, hafızası silinmiş olarak gözlerini açtı, taburcu edildi. Kabacaoğlu, 19 yaşındaki kızını yeni doğan bir bebek gibi 3 sene altını bezledi, ardından da yemek yeme ve tuvaletini giderme gibi temel eğitimler verdi. Sağlığına kavuşması için Brezilya, Avusturya, Güney Kore'ye götürdü. Verdiği eğitim ve yaptığı tekrarlarla, Neslihan'a okuma ve yazmayı hatırlattı. Ve Neslihan tam 22 yıl sonra yeniden ayağa kalktı. Unutmadığı şarkıları söylemeye başladı. Şunları anlattı: Hayata yeniden başladım. İkinci bir Neslihan yetiştiriyoruz çünkü. Bu Neslihan güzel, şirin, tatlı. Tatlı bela. Hayattaki vazgeçilmezim annem. Tek hayalim ise Tarkan'la şarkı söylemek.



YURT DIŞI GEZİLERİ...
Film gibi bir öykünün kahramanı olan Hale Kabacaoğlu ise şunları söyledi: Neslihan şu anda aklıyla, fikriyle, zekasıyla her şeyiyle benim yanımda. Karşılıklı muhabbet ediyoruz. Şarkı söylüyoruz. Yurt dışı tatillerine gidiyoruz. Ama en büyük endişem benden sonra ona ne olacağı... Onun için de Darüşşafaka'yı düşünüyorum. Çocuğum benden sonra da iyi yaşasın istiyorum.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN