En büyük hayali doktor olup köyünde görev yapmak! 2 derslikli okulun tek öğrencisi Hasret'in karne sevinci

2 derslikli okulun tek öğrencisi 2’nci sınıfta okuyan Hasret Aydın, sömestir tatili nedeniyle karne heyecanı yaşadı. Hasret, karnesini her gün kendisini okula getirip götüren öğretmeni Şahin Aydın’ın elinden aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ocak 2024 Güncelleme 20 Ocak 2024, 07:00
En büyük hayali doktor olup köyünde görev yapmak! 2 derslikli okulun tek öğrencisi Hasret’in karne sevinci

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de dün karne heyecanı yaşandı. 20 milyon öğrenci karne aldı ve 16 günlük yarıyıl tatiline girdi. Van'ın Gürpınar ilçesine 70 kilometre uzaklıktaki Dağseven Mahallesi'nin 15 hane ve 90 nüfuslu Yaşlıdal mezrasındaki 2 derslikli okulda, sadece 1 öğrenci eğitim görüyor.

1998'de inşa edilen, 22 öğrenci ile eğitim-öğretim yılına başlayan okulda, 2 yıl önce öğrenci sayısı 3'e düştü.

ÇOK MUTLUYUM
Geçen sene de 2 öğrencinin ortaokula başlaması ile okulda, sadece 1 öğrenci kaldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ücretli atanan öğretmen Şahin Aydın, 8 yaşındaki 2'nci sınıf öğrencisi Hasret Aydın'ı her gün evinden alıp, getirdiği okulda ders veriyor.

Oldukça başarılı olan Hasret, okuyup doktor olacağını belirterek, "Bugün karnemi aldım. Çok mutuyum. Okulun tek öğrencisi olduğum için ayrıca şanslıyım. Ara tatilde öğretmenimin verdiği ödevleri yapacağım, bol bol eğleneceğim. Artan zamanlarımda da kitap okuyacağım" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN