Lüks semtlerin torbacısının eğitimini duyan şaştı kaldı! Polis suçüstü yaptı! Sosyetenin önde gelen isimlerine satıyormuş

İstanbul'un lüks semtlerinde uyuşturucu satışı yaptığı belirlenen iki kişi hakkında güvenlik güçleri harekete geçti. Yapılan çalışmada uyuşturucu satışı yaptığı iddia edilen avukat Umut G. ile birlikte çalıştığı Serdar A., polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Umut G.’nin avukat kimliğini kullanarak polis kontrol noktalarından aramalara takılmadan geçtiği, bu durumu kullanarak uyuşturucu taşıdığı öğrenildi. Şüphelinin ünlü eğlence mekanlarında takılan sosyetenin önde gelen isimlerine uyuşturucu sattığı da ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 10 Ocak 2024, 11:41 Güncelleme 10 Ocak 2024, 13:55
Lüks semtlerin torbacısının eğitimini duyan şaştı kaldı! Polis suçüstü yaptı! Sosyetenin önde gelen isimlerine satıyormuş

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu, Beşiktaş'ta gibi ilçelerde Umut G. isimli bir avukatın uyuşturucu ticareti yaptığına dair ihbar aldı.

İhbarı değerlendiren ekipler, bir süre Umut G.'yi takip etti.

Ekipler, yapılan fiziki ve teknik takip neticesinde İstanbul Barosu'na kayıtlı Umut G.'nin avukatlık kimliğini kullanarak polis uygulamaları ve kontrollerinden aramaya girmeden kolayca geçebildiğini, uyuşturucuyu rahatça taşıdığını belirledi.

Çalışmaların ardından Umut G. ve birlikte hareket ettiği Serdar A. uyuşturucu satarken suçüstü yakalandı.

115 gram skunkla yakalanan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, fişek diye tabir edilen satışa hazır paketler halinde, toplam 7 gram kokain, 14 kilo 690 gram skunk, bu maddeleri paketleme ve satışa hazır hale getirmede kullanılan hassas teraziler ve vakum makinesi ele geçirildi.

AVUKAT KİMLİĞİ İLE KONTROLLERE GİRMİYORDU
İddialara göre U.G.'nin, avukat kimliğini kullanarak, polis uygulaması ve kontrollerinde aramaya girmeden kolayca geçebileceği düşüncesiyle hareket ettiği öğrenildi. Soruşturmanın ardından Avukat U.G. ve S.A. isimli kişi "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN