Kaç karpuz olduğunu bulursan senden iyisi yok! Sadece ve sadece üst düzey IQ'lular dakikasında çözüyor

Zekasını sınayan ve bulmaca çözmeyi sevenler için hazırlanan bu eğlenceli zeka testi, beyin jimnastiği yapmayı sevenlerin tam da aradığı türden bir meydan okuma sunuyor. Resimdeki karmaşık düzenleme katılımcılara kaç tane tam karpuzun bulunduğunu keskin bir gözleme dayalı olarak tespit etme görevini veriyor. Görselde yer alan meyvelerin kare şeklinde düzenlenmiş olması ve ayrıntılarına kadar parçalara ayrılmış olmaları, bu zeka testini gerçek bir beyin egzersizi haline getiriyor. Renklerin ve çizgilerin her bir detayı bulmacanın karmaşıklığını arttırarak katılımcıların dikkatini en üst seviyede tutuyor.

Giriş Tarihi 28 Kasım 2023, 08:42 Güncelleme 28 Kasım 2023, 08:42
Kaç karpuz olduğunu bulursan senden iyisi yok! Sadece ve sadece üst düzey IQ’lular dakikasında çözüyor

İÇİNDEKİLER

Beyninizi çeşitli aktivitelerle çalıştırmayı sevenlerdenseniz, aşağıdaki resimdeki gerçek karpuz sayısını tahmin etmek için hazırlanan bu ilginç test tam size göre. Cevap vermeden önce dikkatlice düşünmek aradığınız cevabın fotoğrafta ilk bakışta düşündüğünüzden daha karmaşık olabileceğini unutmamanız önemlidir.

FOTOĞRAFTA KAÇ TANE KARPUZ VAR? 🍉

Fotoğrafta kaç tane karpuz olduğu sorusu size yönlendirildi. Sadece çok iyi zekası olan kişilerin karpuz sayısını doğru bir şekilde bulabileceği iddia ediliyor. Şimdi detaylı bir inceleme ile bu iddiayı test edelim.

İNCELEMEYE BAŞLAYIN

İlk bakışta yarım karpuzların aynı karpuza ait olduğunu düşünerek 6 karpuz olduğu sonucuna varabiliriz. Ancak daha yakından incelediğimizde yarım karpuzların kabuk çizgilerinden hiçbirinin tek tek aynı karpuza ait olmadığını fark edebiliriz.

Öncelikle her bir karpuzu zihinsel olarak ortadan ikiye kesin ve bu parçaları bir araya getirin. İki karpuz oluşturduktan sonra kalan parçalarla üçüncü karpuzu oluşturabiliriz.

Şimdi ortadaki parçalarla iki karpuz daha oluşturabiliriz.

DOĞRU CEVAP: 5 KARPUZ 🍉🍉🍉🍉🍉

Görseli dikkatlice incelediğimizde, toplamda 5 karpuz olduğunu görebiliriz. Her bir detayı göz önüne alarak bu zeka testini çözmek oldukça tatmin edici bir deneyim olabilir.