Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi ev arayışını tamamladı! Sahil evinin fiyatı dudak uçuklattı...

Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi, Inter Miami takımına transfer olup kariyerine ABD'de devam etme kararı aldı. Aylar süren ev arayışını tamamladı. İşte sizler için derlediğimiz 18 Kasım TAKVİM yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2023 Güncelleme 18 Kasım 2023, 06:59
Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi ev arayışını tamamladı! Sahil evinin fiyatı dudak uçuklattı...

İÇİNDEKİLER

Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi, Inter Miami takımına transfer olup kariyerine ABD'de devam etme kararı aldı. Aylar süren ev arayışını tamamladı. Fort Lauderdale'de 10.75 milyon dolara bir sahil evi satın aldı.

Eşi Antonela Roccuzzo ve üç oğluyla birlikte malikanesine taşındı. 10 dönümlük bir alana kurulu olan ev 8 yatak odası, 9 banyo, üç araçlık garaj ve havuzdan oluşuyor. Evde iki tekne iskelesi, bir spa, fitness salonu ve 1.600 metrekarelik ana yatak odası bulunuyor.

BÜYÜK BAŞARI
Türk şef Ebru Baybara Demir, çok büyük bir başarıya imza attı. Gastronomi dünyasının Nobel'i olarak adlandırılan Basque Culinary World Prize 2023 ödülünü kazandı. Bu arada Demir 100 bin euroluk ödülü depremzede çocuklar için kullanacak.

HAYDİ DESTEK 'SMA'NI
Mardin Derik'te 9 ay önce dünyaya gelen SMA hastası Elanur Dem, yoğun bakım ünitesinde yardım bekliyor. Kalbi duran ve yeniden hayata döndürülen Elanur'un annesi Halime Dem, "Elanur yaşasın" diyerek başlatılan kampanyaya destek istedi. Gözü yaşlı anne, "Paranın yüzde 5'i toplandı. Günden güne gözlerimin içinde eriyor. Lütfen yardım edin" dedi.

KAR KEYFİ
Soğuk ve yağışlı hava, Türkiye'de etkisini göstermeye başladı. İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz'in bir çok bölgesine kar yağdı. Vatandaşlar mevsimin ilk kar yağışını sevinçle karşıladı. Öte yandan başta İstanbul olmak üzere Marmara'da bugün şiddetli yağış ve fırtına bekleniyor. Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları için uyardı.



NOKTA OPERASYON
MİT, PKK/YPG'nin İdeolojik Alan Sorumlusu İdris Serhat kod Ali Subaşı'yı, Suriye'de gerçekleştirdiği nokta operasyon ile etkisiz hale getirdi. Terörden hakkında aranma kaydı bulunan Subaşı, kurulduğu ilk dönemde örgüte katıldı. PKK'nın Irak ve Suriye'deki üst düzey sorumlularıyla yakın ilişki içerisindeydi.



EUROFİGHTER HAMLESİ
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Güler, "F-35'i alma taraftarı değilim. Başka uçağa geçelim mi diye Amerika'da farklı bir tartışma var. Eurofighter almak istiyoruz çok etkili bir uçak, Almanya itiraz ediyor. İngiltere ve İspanya 'Çözeceğiz' diyor. İngiltere ve İspanya'dan 40 adet Eurofighter savaş uçağı almayı planlıyoruz" dedi.



AYRILIK KABUSU
İzmir Bayraklı'da bir hastanede çalışan Çiğdem Dıvrak (20) ile 2 gün sonra boşanma davaları görülecek market işleten eşi Erdoğan Dıvrak (43) arasında tartışmaya çıktı. Olayın uzaması üzerine koca, belindeki tabancasıyla biri 19, diğeri 12 yaşında 2 çocuk annesi olan eşini başından vurmaya başladı. Dıvrak, ardından aynı tabancayı kendi başına dayadı. Bir kez daha tetiğe dokundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde çiftin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Dıvrak çiftinin cansız bedenleri, polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

ÖMER'I KEDİ SANMIŞ!
İstanbul Bahçelievler'de bir okul servisi, yolun karşısına geçmeye çalışan 4 yaşındaki Ömer Asaf Şengül'e çarptı. Kanlar içinde yere yığılan küçük çocuk, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Şengül'ün 9 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi. Olay yerinden kaçan şoför, gözaltına alındı. Ardından da serbest bırakıldı. "Ben kediye çarptığımı zannettim" savunması ise şok yaşattı.



METİN UCA HAYATINI KAYBETTİ
Kocaeli'de otomobil kullanırken rahatsızlanarak kaza yapan ünlü sunucu Metin Uca (62), dün 01.30 sularında tedavi gördüğü Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayata veda etti. Ölümüyle sevenlerini yasa boğan Uca'nın cenazesi, yarın öğle namazına müteakip Ankara Kocatepe Camii'nden alınarak Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek. Ünlü sunucu, vasiyetinde "Öldüğümde tören istemiyorum. Yakılarak ölmeyi çok istiyorum" demişti.

DOĞAL GAZ FACİASI
Küçükçekmece'de bir binanın giriş katındaki iş yerinde dün doğal gaz kaynaklı patlama yaşandı. 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 5 kişi de yaralandı. Patlamanın iş yerindeki antibakteriyel sprey üretimi sırasında olmuş olabileceği kaydedildi.



885 BİN DEVRETTİ
10 bilen çıkmayınca 885 bin lira devretti. 9 bilenler 8 bin 152'şer, 8 bilenler 615'er, 7 bilenler 125'er, 6 bilenler 21'er, hiçbir numarayı bilemeyenler 18'er lira alacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN