SON DAKİKA I Metin Uca hayatını kaybetti

Son dakika haberi... Metin Uca, geçtiğimiz gün Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken fenalaşınca kaza yapmıştı ve kaldırıldığı hastanede boyun şah damarının tıkalı olduğu anlaşılınca apar topar ameliyat olmuştu. Yoğun bakımda tedavisi süren Metin Uca, hayatını kaybetti. Öte yandan Uca'nın vasiyeti ortaya çıktı. Cenaze törenlerinin ikiyüzlü olduğunu iddia ederek inançsız olduğunu belirten Uca daha önce yakılmak istediğini ifade etmişti.

Giriş Tarihi 17 Kasım 2023, 02:11 Güncelleme 17 Kasım 2023, 10:55
SON DAKİKA I Metin Uca hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

Metin Uca, geçtiğimiz gün Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken fenalaşınca kaza yapmıştı ve kaldırıldığı hastanede boyun şah damarının tıkalı olduğu anlaşılınca apar topar ameliyat olmuştu.

ENTÜBE EDİLMİŞTİ
Menajeri, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Uca'nın entübe edildiğini ve kritik 72 saati geçirmesinin beklendiği söylemişti.

Yapılan açıklamada "Daha önce güzel haber vermiştim, sevgili Metin Uca'nın durumunun iyiye gittiğini, en kısa zamanda taburcu edileceğini, evde ek tedavilerle eski sağlığına kavuşacağını söylemiştim. 15 Kasım sabahı taburcu edilmesi beklenirken acil bir operasyona alınması gerekti. Operasyondan sonra oluşan komplikasyonlar nedeniyle tedbir amaçlı entübe edildi. 72 saati atlatmayı, ardından kaldığımız yerden tedavisine devam edebilmeyi umuyoruz. Kıymetli doktorlarının, hastane yönetiminin yoğun ve özverili çabalarıyla, sizlerin güzel dilekleriyle hep birlikte bu zorlu süreci aşacağız. Kalbimiz onunla. Onun yaşam felsefesi; umudu kaybetmemek. Umudu kaybetmeyeceğiz" ifadelerine yer verilmişti.

HAYATINI KAYBETTİ
Sağlık durumu iyiye gittiği ifade edilen ve dün taburcu edilmesi planlanan Uca, yeniden fenalaştı. Operasyona alınan isim hayatını kaybetti.


Haberi Metin Uca'nın menajeri sosyal medya hesabından "Metin Ucamızı kaybettik. Kalbimiz acıyor." ifadeleriyle duyurdu.



3 GÜN ÖNCE YAPTIĞI PAYLAŞIM ORTAYA ÇIKTI
3 gün önce sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Metin Uca, "Hızla iyileşiyorum. Bu tabii eski bir fotoğraf. En kısa zamanda beraber olacağız, doğum günümü birlikte sahnede kutlayacağız. Güzel doğum günü mesajlarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Sonsuz sevgimle." demişti.


Uca, geçtiğimiz yıl katıldığı bir programda "Ölümden kormuyorum. Ben o klasik inanç ve bakış açısının getirdiği şeylerle yürümediğim için ölüme yönelik korkum yok. Benim bu yaşam ve keyiflerden uzak kalma üzüntüm olabilir en fazla. Ben güzel öleceğimi düşünüyorum. Umarım kimseye zarar vermeden ve değecek bir ölüm olur." demişti.

CENAZE TÖRENİ İSTEMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI: YAKILMAK İSTİYOR
Daha önce cenaze töreni istemediğini belirten Uca, "Eğer burası özgür bir ülke olsa yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu. Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul Boğazı'na serpilmesini istiyorum. Ne yazık ki böyle bir şansım yok. İki yüzlü törenlerin yapılmasını istemediğim için yakılmak istiyorum. Umarım dostlarım sağlarlar." ifadelerini kullanmıştı.

METİN UCA KİMDİR?
Metin Uca, 13 Kasım 1961 yılında İstanbul'da doğan sunucu ve seslendirme sanatçısıdır. Babası Hakkârili, annesi Söğüt, Bileciklidir.

Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri alan Uca, 1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başladı. 1989 yılında TRT'ye geçen Metin Uca, daha sonra Kanal D, Show TV, Atv ve Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik, programcılık yaptı.

CHP içinde etkin olarak siyasetle uğraştı. 1999 yılından sonra "Günaydın Türkiye" adlı sabah haberleri programı ve 2002 yılında yayımlanmaya başlayan "Passaparola" adlı yarışmayla tanındı.

Tek kişilik gösterilere de çıkan ve seslendirme çalışmaları yapan sanatçı, 2004 yılından bu yana bir kitap üzerinde çalışıyor.

2010-2011 yılları arasında Star TV'de yayınlanan Passaparola adlı programın sunuculuğunu yapmıştır. Yarışma 9 sene yayımlandı ve 740. bölümü ile ekranlara veda etti.

3 Şubat 2022 tarihinde, İstanbul havalimanında "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme" suçundan gözaltına alındı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN