Cumhuriyetin 100.yılında Konya'dan Türkiye'ye armağan! Başkan Altay Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı'nı devraldı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en büyük yerel yönetim teşkilatı olan Dünya Belediyeler Birliği'nin başkanlığını UCLG Dünya Konseyi'nde devraldı. Başkan Altay 50 ülkeden 400 yerel yönetim temsilcisinin katılımıyla Konya'da bu gururu yaşadı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en büyük yerel yönetim teşkilatı olan Dünya Belediyeler Birliği'nin başkanlığını UCLG Dünya Konseyi'nde devraldı. Başkan Altay 50 ülkeden 400 yerel yönetim temsilcisinin katılımıyla Konya'da bu gururu yaşadı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen UCLG Gala Programı'na katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Başkan Altay'ı tebrik ederek, "Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılı'nda üstlendiği bu görevle AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerini dünyayla buluşturacağına, emaneti hakkıyla taşıyacağına, devraldığı noktadan çok daha ileriye ulaştıracağına gönülden inanıyorum. Böylesi bir görevin Konya'mız için, ülkemiz için, Türkiye Yüzyılı için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olarak Türkiye'nin en dinamik ve vizyoner belediye başkanlarından birinin seçilmesi bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Yeni vazifesinden dolayı başkanımızı tebrik ediyorum" diye konuştu. Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyetin 100. yılında 29 Ekim'in hemen öncesinde, Türkiye'ye böylesi güzel bir armağan sunmuş olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tüm dünyanın barışa, huzura ve adalete en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde; UCLG olarak daha fazla barış istemekten hiçbir zaman geri durmayacaklarını kaydeden Başkan Altay, "Özellikle işgal edilmiş Filistin topraklarındaki acı tablo, hepimizin yüreğinde derin yaralar açtı. Bölgede barış ve huzur ikliminin hüküm sürmesi; İsrail'in adalet, hukuk ve insan hakları çerçevesinde hareket etmesiyle mümkün olacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi adil bir barışın kaybedeni olmaz. Bu adalet de ancak; başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla sağlanabilir" dedi. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen UCLG Dünya Konseyi'nde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG Dönem Başkanlığını Uruguay Montevideo Belediye Başkanı Carolina Cosse'den devraldı.
Daha sonra; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TBMM Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Konya Valisi Vahdettin Özkan, büyükelçiler, milletvekilleri, belediye başkanları ve davetlilerin katıldığı UCLG Gala Kültürel Programı'na geçildi. Programda konuşan UCLG Genel Sekreteri Emilia Saiz, "Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ederim. Katılımcılara çok teşekkür ederim. Çok güzel bir katılım var. Hepimiz birbirimizden çok farklıyız ama ortak bir fikirde buluşabileceğimize ve beraber çok güzel işler yapabileceğimize inanıyorum. Hepimiz hep birlikte insanlık için çalışmalıyız ve bu konu üzerinde daha fazla düşünmeliyiz. İleride çok daha güzel işler yapacağımıza eminim" diye konuştu.

"CUMHURİTETİMİZİN 100. YILINDA, ÜLKEMİZE GÜZEL BİR ARMAĞAN SUNMUŞ OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ"
Uğur İbrahim Altay, "Konya olarak dünyanın en büyük yerel yönetimler birliği olan ve 5 milyar şehir nüfusunu temsil eden UCLG'nin dönem başkanlığını devraldık. Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlayacağımız 29 Ekim'in hemen öncesinde, ülkemize böylesi güzel bir armağan sunmuş olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.
"KONYA'MIZ DAİMA ADALETİ VE BARIŞI SAVUNMAKTADIR"
Başkan Altay, UCLG'ye başkanlık edecek Konya'nın, geleneği ve modernliği uyum içerisinde bir araya getiren, 10 bin yıllık deneyime sahip kadim bir şehir olduğunu vurguladı.


