MASTERCHEF PİDE TARİFLERİ! Bafra, Nazilli, Konya Bıçak Arası, Cicirya, Cıvıklı pide nasıl yapılır? Masterchef pide tarifleri ve ait olduğu yöreler...
MasterChef'in son bölümünde şefler yarışmacılardan farklı yörelere ait farklı pideler yapmalarını istedi. Karadeniz'in enfes tatlarından biri olan 'Bafra Pidesi'nden, Adana'nın kendine özgü lezzeti 'Cıvıklı Pide'ye, Trabzon'un yağlı ve doyurucu 'Trabzon Yağlısı'ndan Ege'nin hafif ve tatlı 'Nazilli Pidesi'ne kadar birçok pide çeşidi yarışmacılara dağıtıldı. Bu özel lezzetlerin yapılışları ve hangi yörelere ait oldukları da izleyiciler tarafından en sık aratılanlar arasında yer aldı. Her bir pide yöresine özgü malzemeler ve yöntemlerle hazırlanarak büyük ilgi çekti. İşte o pideler ve tarifleri...
Son MasterChef bölümünde, şefler yarışmacılardan farklı yörelere ait pideler yapmalarını istedi. İşte pidelerin tarifi ve ait olduğu yöreler...

🍕 BAFRA PİDESİ
Yöresi: Bafra, Samsun
Tarif: Bafra pidesi, ince hamurun üzerine kıyma, sucuk, sosis, yeşillik ve baharatlarla hazırlanan bir çeşit pidedir. Pide üzerine yoğurt veya limon sıkarak tüketilir.

🍕 CIVIKLI PİDE
Yöresi: Sivas
Tarif: Cıvıklı pide, ince hamurun üzerine kıyma ve baharatlarla hazırlanan bir çeşit pidedir. Üzerine biber salçası ve tereyağı sürülerek pişirilir.










