Ara ve bul bulmacası: 7 saniyede D harfinden farklı olan harfi bulabilir misin?

Optik yanılsamalar algımızı ve görsel becerilerimizi sınamaya çalışan zorlu görüntülerdir. Bu zorluğa dayanan bir görevde D'lerin arasında gizlenmiş bir O harfi var. Sadece dikkat seviyesi çok yüksek olan insanlar farklı harfi 4 saniye gibi bir sürede fark edebiliyor.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2023, 14:12 Güncelleme 10 Ekim 2023, 14:12
Ara ve bul bulmacası: 7 saniyede D harfinden farklı olan harfi bulabilir misin?

İÇİNDEKİLER

Optik yanılsamalar algımızı ve görsel becerilerimizi sınamayan görüntüler olarak tanımlanıyor. Bu yanılsamalar beynimizin bu karmaşık görsel bilgiyi nasıl işlediğine dair derin bir anlayış sunuyor. Ayrıca optik yanılsamalar görsel hafıza ve zeka sorumluluğundaki beyin alanlarını uyarım sağlıyor. Bunlar görsel sistemimizin çevremizdeki şeyleri gözlemleme yeteneğini test etmeye yardımcı olan basit araçlar oluyor.

7 SANİYEDE D HARFİNDEN FARKLI OLAN HARFİ BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda paylaşılan görüntüde okuyuculara D harfiyle dolu bir harf illüzyonu paylaşıldı. Ancak D'ler arasına ustaca gizlenmiş farklı bir harf O bulunuyor ve insanlar bu zorluğu çözmekte zorlanıyor.

İlk bakışta fark etmek kolay değil. Süreniz şimdi başlıyor. Bu gözlem yeteneklerinizi test etmenin basit bir yoludur ve farklı harfi ne kadar hızlı fark ederseniz gözlem yetenekleriniz o kadar iyidir.

Görüntüyü dikkatlice kontrol edin. Harfi buldunuz mu? Zamanınız azalmaya başladı. Görüntüdeki D'ler arasında O'yu 7 saniye içinde bulabilirseniz gözleriniz iyi durumda demektir.