Ucuz lüks otomobil vaadiyle paraları topladı: 150 milyon liralık dolandırıcılık yaptı!

Babası hakim olan avukat, ucuz araba vaadiyle 150 milyon liralık dolandırıcılık yaptı. Babasının da 800 bin lirasını çarptı. İşte sizler için derlediğimiz 8 Ekim tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2023 Güncelleme 08 Ekim 2023, 06:59
Ucuz lüks otomobil vaadiyle paraları topladı: 150 milyon liralık dolandırıcılık yaptı!

İÇİNDEKİLER

Bursa'da ünlü bir galerinin avukatlığını yapan avukat Y.Ç, iddiaya göre ucuz araba vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırıp sırra kadem bastı. Şikayet üzerine hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Babası Bursa'da Sulh Hukuk Hakimliği yapan zanlı, Gürcistan Batum'da yakalandı. Tutuklandı. Hakim babasının da banka hesaplarını boşalttığı, 800 bin lirasını aldığı ortaya çıktı. Dolandırıcı Y.Ç.'nin 100'e yakın kişiden tam 150 milyondan fazla para aldığı iddiası ortaya atıldı.

ALTIN YELEK
Şanlıurfa'da iş adamı Cihan İzol'un avukat oğlu Ferman İzol ile iş insanı Celal Özdiker'in kızı mimar Aslı Özdiker, ömür boyu mutluluğa adım attı. Düğünde şarkıcı Alişan ile sıra gecesi ekibi sahne alırken, davetliler damat ve geline başında toplanıp para saçtı. Geline, 4 kg ağırlığında onlarca bilezik, cumhuriyet altını, altın kemer, gerdanlık kolye takıldı.



MUTLULUKLAR SENA
Kırıkkale Yahşihan'da doğuştan serebral palsi hastası olan Fatma Sena Çekirdek (14), en büyük hayalinin akülü tekerlekli sandalyeye kavuşmak olduğunu söyledi. Dünya Serebral Palsi Günü'nde genç kızı evinde ziyaret eden Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, akülü sandalyeyi hediyeyi etti. Sandalyesine kavuşan Sena, sevinç gözyaşları içinde Türkyılmaz'a teşekkürlerini iletti.



İŞİN ÖZZENCEFİL
ABD'de yaşayan ünlü kalp Prof. Dr. Mehmet Öz, sağlıklı kalmanın sırlarını anlattı. Yaklaşık 10 yıldır hasta olmadığını hatırlattı. Soğuk algınlığı gibi enfeksiyon hastalıklarına karşı dirençli olmanın çok kolay olduğunu açıkladı. "Bitki çaylarında zencefil, kakule ve bol tarçına yer vermek hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan oluşturmanızı sağlayabilir. Ihlamuru geç saatlerde içmek çok faydalı. Kaliteli bir uyku çekmenizi sağlar" ifadesini kullandı.

SAÇMA 'SAMAN'!
Konya'nın Karapınar ilçesinde, devrilen saman balyalarının altında kalan 26 yaşındaki çiftçi Cevdet Karaöz hayatını kaybetti. Cevdet Karaöz, kendilerine ait çiftlikte çalışırken, üzerine saman balyaları devrildi. Samanların altında kalan Karaöz'ü fark eden bir yakını durumu sağlık ekipleri ve itfaiyeye haber verdi. Ekiplerce kurtarılan Karaöz, ambulansla Karapınar Devlet Hastanesine götürüldü. Cevdet Karaöz burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genç çiftçinin 2 ay önce dünya evine girdiği öğrenildi.



KATLİAM GİBİYDİ
Gaziantep'te önceki gün hafriyat kamyonunun 3 araca çarpması sonucu 6 kişi can vermişti. Beyen Alluş, Ahmet Alluş, Ela Alluş, Feride Alluş, Fikret Raşit İslahiye ilçesinde toprağa verilirken, kaldırıldığı hastanede ölen ve kimsesi olmayan Hüseyin Abdo'nun cenazesinin bir süre bekletileceği ve yakınlarının bulunmaması halinde kimsesizler mezarlığına defnedileceği öğrenildi. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirildi.



ŞOFÖR UYUDU
Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde TIR ile çarpışan otomobilin sürücüsü ve annesi öldü. Aydın'da park halindeki römorka çarpan motosiklet sürücüsü öldü. Kayseri'de, kontrolden çıkarak aydınlatma direğine çarpan otobüste, aralarında askerlerinde bulunduğu 16 yolcu yaralandı. Yolcular "şoförün uyukladığını" öne sürdü.
İhsan TUNÇOĞLU


148 MİLYON DEVRETTİ
6, 5+JOKER ve 5 bilen çıkmayınca 147 milyon 904 bin 196 lira devretti. 4 bilenler 32 bin 402 lira, 3 bilenler 373 lira, 2 bilenler 35 lira ikramiye alacak.

KİM BU?
CHP'li Çanakkale Belediyesi, heykel dikti! Görenler, "Kim bu" dedi. "Atatürk" cevabını alınca şoka girdi!

SIRP KASABINI KORUDULAR
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da savaş suçlusu Ratko Mladic'in duvar resmine iki yıl önce yumurta atan Aida Corovic, 850 euro para cezasına çarptırıldı. Bu durum, Balkanlar'da tepkilere neden oldu.

PAHALI ÇANTAYA EL KOYDULAR
2018 yılında Moskova güzeli seçilen Ksenia Polenova, Türkiye dönüşü Şeremetyevo Havalimanı'nda gümrük denetimine takıldı.

VAH BEBEK!
İstanbul'da Türkmenistanlı Azamat N., 4 aylık bebeğinin ağlamasına kızdı. Minik yavruyu, defalarca yere fırlattı! Kırılmadık kemiğini bırakmadı. İç organları bile parçalanan talihsiz çocuk, ne yazık ki kurtarılamadı.

AMAN KAÇ SAHTE İLAÇ!
İstanbul'da Özer Karatay, TV'de gördüğü şeker ilacından içti. Bacağı kesildi. Oksijensiz yaşamayacak duruma geldi.

YA'FAY' ZEKA
ABD'li araştırmacılar, depremi bir hafta önceden tahmin eden yapay zeka geliştirdi. Algoritma, yüzde 70 doğru sonuç verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN