Kahraman Diba: Bahçelievler'deki doğal gaz faciasında canını hiçe saydı! Enkaz altındaki yaralıları çıkardı

İstanbul Bahçelievler’deki 5 katlı binanın en üst katında yaşanan doğal gaz patlamasında canını hiçe sayarak enkaz altına girip yaralıları çıkaran Gambialı Yahya Diba, semt halkının kahramanı oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2023 Güncelleme 08 Ekim 2023, 06:59
Kahraman Diba: Bahçelievler’deki doğal gaz faciasında canını hiçe saydı! Enkaz altındaki yaralıları çıkardı

İÇİNDEKİLER

İtfaiye raporlarına göre ev sahibinin oğlu Özgür Çoban'ın doğalgaz borularını keserek neden olduğu patlama ile Çoban ve evden kopan beton parçaları sokaktaki araçlar ve insanların üzerine düşmüştü. Çoban ve sokakta bulunan 2 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı.

Patlamanın olduğu evin sokağındaki sucuda çalışan Diba, Afrika liginde Steva Bika FC Takımında profesyonel futbol oynarken 3 yıl önce kariyerini ilerletmek için geldiği Türkiye'de, menajer ve destek bulamayınca bir sucuda işe girdi. Bu sırada göçmenlerin kurduğu ligde Alnudum takımında oynamaya başladı. Sahaların fırtınası, Şirinevler'deki patlamada 3 kişiyi enkazdan çıkardı.

Patlamanın yaşandığı günü anlatan Diba, "Ben sucuda çalışıyordum. Bir anda patlama oldu, deprem zannettim. Sonra insanlar patlama alanına doğru koşunca ben de koştum. Sokak aynı savaş alanına dönmüştü. Beton parçaları araçların ve insanların üzerine düşmüştü. O an insanları kurtarmaktan başka bir şey düşünemedim. 'Enkaza girme' diye bağırdılar fakat orada yardım bekleyen insanlar olduğu için duramadım. İnsanları kurtardığım için çok mutluyum" dedi.
Mustafa KAYA

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN