Morca Mağarası’nda mahsur kalan ABD'li dağcı Mark Dickey hakkında ortaya atılan iddialar kafaları karıştırdı!

ABD’li dağcı Mark Dickey, Mersin’deki Morca Mağarası’nda mahsur kaldı. 11 gün sonra kurtarıldı. “Tekrar gireceğim” deyince herkes şaşırdı. Ortaya atılan şu iddialar ise merak uyandırdı. Buna göre Dickey, mağaraya inmek için başvuru yapmadı. İzin almadı. Bölgeye telsiz röle istasyonu kurduğu anlaşıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2023 Güncelleme 07 Ekim 2023, 07:03
Morca Mağarası’nda mahsur kalan ABD’li dağcı Mark Dickey hakkında ortaya atılan iddialar kafaları karıştırdı!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de geçtiğimiz ay film gibi bir kurtarma operasyonu meydana geldi. Olayın öznesi ise ABD'li dağcı Mark Dickey'di. Dickey, 3 Eylül'de Türkiye'ye geldi. 15 kişilik ekibiyle Mersin'deki bin 276 metre derinliğindeki Morca Mağarası'na indi.

Mide kanaması geçirdi. 11 gün sonra kurtarılıp tedavi edildi. Ancak o mağaradan vazgeçmedi. Basın toplantısında "Yeniden mağaraya girip 2 bin metre derinlikteki gölü incelemek istiyorum. Çünkü oradan alacağım örnekler bilim için çok önemli bir keşif olabilir" dedi.

İşte Dickey'yle ilgili sır sürerken önemli iddialar gündemin ilk sırasına yerleşti. Buna göre Dickey, mağaraya girmeden önce akıl almaz bir şekilde etrafta saha çalışması gerçekleştirdi. Bölgeye mağaracılıkla hiç alakası olmayan ve mağaraya inmekte kullanmayacağı bir 'telsiz röle istasyonu' kurduğu tespit edildi.



ARAŞTIRILIYOR
Bunun yanı sıra mağaraya girmek için hiçbir izin almazken başvuru bile yapmadığı belirlendi. Ayrıca Dickey'in yanında oldukça dikkat çeken iki kişinin olduğu öğrenildi. Söz konusu kişilerin reşit bile olmayan hatta mağaracılıkla ilgisi bulunmayan kızlar olduğu belirlendi. İlginçlikler bununla da sınırlı değildi. İddiaya göre Dickey'in arkadaşları kurtarma sırasında bölgeyi terk etmedi. Güvenlik güçlerinin uyarısına rağmen kalmakta ısrar etti. Ardından zorla alandan çıkarıldıkları kaydedildi. Peki ABD'li dağcının mağaraya ilgisi nedendi. Şimdi yetkililer bu soruyu araştırıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN