İstanbul'un göbeğinde kabusu yaşadı! Kırık bacağıyla 5 gün kurtarılmayı bekledi

Yaşlı adam İstanbul'un göbeğinde 5 gün boyunca kurtarılmayı bekledi. İşte sizler için derlediğimiz 6 Ekim tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2023 Güncelleme 06 Ekim 2023, 06:58
İstanbul’un göbeğinde kabusu yaşadı! Kırık bacağıyla 5 gün kurtarılmayı bekledi

İÇİNDEKİLER

İstanbul Sarıyer'deki Garipçe Mahallesi'nde Remzi Geyik (65), ormanlık alandaki su kaynağından su almak için tırmandı. Bu sırada ayağının kayması sonucu metrelerce aşağıya yuvarlandı. Bacakları kırıldı.

Yanında telefon olmadığı için kimseyi çağıramadı. 5 gün boyunca kurtarılmayı bekledi. Aynı bölgeye piknik yapmak için giden iki kişi, Geyik'in kurtulmasını sağladı. Zodyak botla alınan yaralı, hastaneye kaldırıldı. Su içerek hayatta kaldığını anlattı.

VURAL PAKETLENDİ
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) bu kez, FETÖ firarisi Koray Vural'ı takip etti. Saha ajanları hainin örgütün yönlendirmesiyle Tacikistan'da bulunduğunu belirledi. Pensilvanya'ya sık sık giderek FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'den talimat alan Vural, başarılı bir operasyonla ele geçirildi. Türkiye'ye getirildi.



BEYAZ SARAY'DA 'DOG' ARTIK
ABD Başkanı Joe Biden'ın "Commander'' adlı Alman çoban köpeği, saldırganlığı ve 11 ısırma vakası nedeniyle Beyaz Saray'dan uzaklaştırıldı. Yalınan açıklamada, "Başkan Biden ve eşi, çalışanların ve korumaların güvenliğini son derece önemsiyor. Commander artık Beyaz Saray'da değil" ifadeleri kullanıldı...

5 YILDIZLI HAPİSHANE
Venezuela lideri Maduro'nun emriyle Tocoron Hapishanesi'ne baskın düzenlendi. Askerler, ülkenin en güçlü mafyası Tren de Aragua'nın üssü haline gelen cezaevinde şok yaşadı. Çünkü mahkumların 5 yıldızlı otele çevirdiği hapishanede yüzme havuzları, sinema salonları, kumarhane, spa ve golf sahası var. Mafyanın tesisler için 5 milyon dolar harcadığı ortaya çıktı.

EMİN MİSİN NOBEL!
Son dönemde skandallarıyla öne çıkan Nobel, nihayet olağan bir ödül verdi. 2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nü Norveçli yazar Jon Fosse, kazandı. Eğer Nobel birkaç gün içinde ödülü geri almazsa, Fosse 1 milyon Euro kazanacat. Fosse'nin Norveççe Nynorsk dilinde yazdığı ve çeşitli türlere yayılan eserleri, çok sayıda oyun, roman, şiir koleksiyonu, deneme, çocuk kitabı ve çeviriden oluşuyor. Bugün dünyada en çok sahnelenen oyun yazarlarından biri.



26 MİLYON DEVRETTİ
6 bilen çıkmayınca 25 milyon 925 bin lira devretti. 5 bilenler 183 bin 757'şer, 4 bilenler bin 993'er, 3 bilenler 97'şer, 2 bilenler 10'ar alacak.

KOCAELİ KİTAP FUARI'NDA BÜYÜK HEYECAN
Türkiye'nin en büyük kitap fuarı 13. kez kapılarını açıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 13. Kocaeli Kitap Fuarı, 7-15 Ekim tarihleri arasında 9 gün boyunca bir milyonu aşkın kitapseveri ağırlamayı bekliyor. 450'den fazla yazarın söyleşilerinin yanı sıra Yapı Kredi'den Turkuaz Kitap'a, Can'dan Dergâh'a, Alfa'dan TİMAŞ'a Türkiye'nin en büyük yayınevlerinden Kocaeli'nin yerel yayıncılarına kadar 390 yayınevi dünya ve Türk edebiyatının önemli eserlerini ziyaretçilere sunacak.

Toplamda 530'u aşkın yayınevi, sahaf ve STK'nın yer alacağı 13. Kocaeli Kitap Fuarı'nda söyleşi, panel ve imzalardan oluşan 750'den fazla etkinlik sizleri bekliyor. 13. Kitap Fuarı'nın Onur Konuğu ünlü sosyolog ve yazar Prof. Dr. Ümit Meriç olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, "7-15 Ekim'de 13. Kocaeli Kitap Fuarı'nda 390 yayınevi, 450 yazar ve 750'yi aşkın etkinlikle kâğıttan dünyaları keşfe hazır mısınız?"" diyerek herkesi fuara davet etti. Kocaeli Kitap Fuarı, 2009 yılında ülkemizin fikir ve kültür iklimine yeni bir soluk getirmek amacıyla hayata geçmişti. Çıkılan bu yolda, 13. yıla giriliyor. Kocaeli Kitap Fuarı; sadece yayınevlerinin kitaplarını tanıttığı, yazarların imza günü düzenlediği klasik bir buluşmanın ötesine geçip günün meselelerinin tartışıldığı, geleceğe yönelik düşünce iklimine katkı sağlayan bir platform oldu. Son beş yılda Türkiye'nin en çok ziyaret edilen kitap fuarı oldu.

EN BABA İSYAN
İstanbul Sancaktepe'de evlerinden top oynamak için çıkan Berat (7), Baran (9) ve Batuhan Sağın (11) kardeşlerin cansız bedenleri, su dolu inşaat temelinden çıktı. 5 yıl önce bir çocuklarını da hastalık nedeniyle kaybeden Sağın ailesi, büyük yıkım yaşadı. Baba Ayvaz Sağın, dün gittiği çocuklarının hayatını kaybettiği inşaat alanında hala tedbir alınmadığını anlattı. Sağın, "Çok büyük ihmal var. Buradan geçerken yine bir çocuk gelip buradan düşse bunun hesabını kim verecek? Hala aynı şekilde duruyor, hala güvenlik yok, hala önlem yok, su hala burada. O çukur da üstü açık şekilde hala duruyor. Ben de gitsem ben de oraya düşeceğim" ifadelerini kullandı.

İNTIKAM FİLMİ!
İstanbul Kasımpaşa'da yaşı küçük olan bir şahıs, Caner Bal'a (16) ait motosikleti çaldı. Bal, hırsızı yakalayamadı. Aynı hırsız, gence ait diğer yeni bir motosikleti daha çalacağı sırada yakayı ele verdi. Caner Bal, elindeki streç filmle onu ayaktan boynuna kadar sardı. İhbarı üzerine gelen polis ekipleri, hırsızı gözaltına aldı.

ENDONEZYA'DAN TÜRKİYE'YE 'KACANG PANJANG'
Sakarya'da yaşayan çiftçi Usame Sofoğlu, Endonezya'nın Açe bölgesinde 'kacang panjang' denilen fasulye tohumlarından çok etkilendi. Kendi bahçesinde de yetiştirmeye karar verdi. Tohumları ektikten sonra hızla mahsul elde etti. Talebe yetişemediğini söyledi: Türkiye'de yalnızca ben üretiyorum.

MASUM DEĞİL HORTUM
İstanbul'da 3 kişinin öldüğü patlamayla ilgili rapor, şaşırttı: Doğal gaz hortumu, kasıtlı olarak kesilmiş!

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN