Gaziantep'te seyir halindeki kamyon yoldaki araçlara çarptı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haberi! Gaziantep'te, seyir halindeki kamyonun yoldaki araçlara çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 6 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, hastanede tedavi gören yaralıları ziyaret ederek, bilgi aldı. 6 kişinin öldüğü kazayla ilgili gözaltına alınan kamyon şoförü tutuklandı

Giriş Tarihi 06 Ekim 2023, 17:20 Güncelleme 07 Ekim 2023, 22:09
Gaziantep’te seyir halindeki kamyon yoldaki araçlara çarptı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İÇİNDEKİLER

Gaziantep'te, freni boşalan bir kamyon kontrolden çıkarak kırmızı ışıkta bekleyen 3 araca çarptı. Kazada 6 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Kaza, saat 16.30 sıralarında Gaziantep-Nurdağı yolunun 32'nci kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, sürücüsü öğrenilemeyen 27 YC 694 plakalı kamyon, freninin boşalmasıyla kontrolden çıkarak bu sırada kırmızı ışıkta bekleyen 2 minibüs ve 1 otomobile çarptı.

İhbarla bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Ekipler tarafından olay yerinde yapılan incelemede 6 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada yaralanan 16 kişi ise ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Kamyon sürücüsü Tahsin E.'nin de hastanedeki tedavisinin ardından ifadesinin alınacağı öğrenildi.

VALİ ÇEBER: GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI
Gaziantep Valisi Kemal Çeber de sosyal medya hesabından açıklama yaparak olay yerine gerekli önlemlerin alındığını duyurdu. Vali Çeber, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Nurdağı İlçemizin Sakçagözü Mahallesi'nde D 400 Karayolu üzerinde bulunan trafik ışıklarında bir kamyonun freninin patlayarak 3 araca çarpması sonucu maalesef 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. 17 vatandaşımız yarayandı. Yoll trafiğe kapatıldı ve ilgili tüm ekiplerimiz olay yerinde gerekli önlemleri alıyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

VALİ ÇEBER'DEN YARALILARA ZİYARET
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, hastanede tedavi gören yaralıları ziyaret ederek, bilgi aldı.

27 YC 694 plakalı kamyonun şoförü T.E, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanınca İslahiye Adliyesine sevk edilen şüpheli, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN