Atina'da 6 Türk'e ölüm kurşunu! Cinayetin korkunç detayları ortaya çıktı: Berber kılığında...

Atina’da 6 Türk kurşunlandı. Şüpheler Süleyman Dalgıç’ta toplandı. Zanlı, hepsinin güvenini kazandı. Tam 2 boyunca onlarla aynı evde yaşadı. İlk amacı "Berber" kılığında infaz timi yollamaktı. Amacına ulaşamayınca B planını uyguladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2023 Güncelleme 06 Ekim 2023, 06:58
Atina’da 6 Türk’e ölüm kurşunu! Cinayetin korkunç detayları ortaya çıktı: Berber kılığında...

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'ın başkentinde 12 Eylül'de korkunç bir infaz yaşandı. Öldürülenler, Daltonlar Çetesi'nin üyesi Abdurrahman Tekru, O. Kaan Tozlu, D. Ersu Büyüktunç, Barış Çağan, Burak Tahmaz ve Ömer Kabza'ydı. Her şey, Chatonnay'da başladı. 2 Türk, saldırıya uğradı. Tüm ipuçları, İtalya'da olan çete lideri B.B.'ye ulaştı! Kurbanların bağlı olduğu mafya, adamlarını öldüren 6 kişiyi takibe aldı. Boyun'un yanına kaçmak isteyen 6 kişi infaz edilirken şifreler Süleyman Dalgıç'a ulaştı.

SAHTE UÇAK BİLETLERİ HAZIRLATTI
Buna göre Dalgıç, İtalya'ya kaçmak isteyen gruba yardım bahanesiyle yaklaştı. Ev kiraladı. 2 ay boyunca onlarla kalıp güvenlerini kazandı. Pusudan 1 gün önce 6 Türk'ün evine berber kılığında infaz timi yollamak için plan yaptı.

Çete üyeleri kabul etmeyince bu hamlesi yarım kaldı. Bunun üzerine Dalgıç grubu İtalya'ya götürmek için hazırladı. 1 gün sonra "Gidiyoruz" deyip 6 Türk'ün saklandığı eve Alman plakalı araç yolladı. Sahte uçak bileti hazırladı. Grup, iki ayrı taksiyle havalimanına gitmek istediklerini açıkladı. Ancak Dalgıç "Havalimanı yakın" diyerek hepsinin bir araca binmesini sağladı. Ardından da kendisi taksi çağırıp önden yola çıktı. Arkadan gelen ikinci araç 6 kişinin bulunduğu araca kurşun yağdırdı. Dalgıç aynı gün Midilli'ye kaçmak havalimanında isterken yakalandı.

PUSUDAN SONRA OTELE KAÇTI
Yunan polisi, güvenlik kameralarından Dalgıç'ın görüntülerine ulaştı. Buna göre Dalgıç, saldırı sonrası otomobilden inip kaçmaya başladı. Ardından Neo Faliro bölgesinde bir otele giriş yaptı. Dalgıç, Midilli Adası'na gitmek için Atina Havalimanı'na doğru yola çıktı. Ancak polis tarafından kıskıvrak yakalanıp tutuklandı.



YALNIZ DEĞİLDİ
Yunan medyasına göre Dalgıç, yalnız değildi. Ona yardım eden 28 yaşındaki bir kişinin yakalandığı belirtildi. Söz konusu kişinin de Türk vatandaşı olduğu öğrenildi. 2 kişinin daha arandığı anlaşıldı. Çete üyelerinin kaldığı evin yakınındaki komşuları ise şunları söyledi: Hepsini kurbanlık koyun gibi bir aracın içine bindirdiler.

İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAPIYORMUŞ
Bu arada Dalgıç ile 28 yaşındaki adamın siyasi sığınmacı statüsünde Yunanistan'da yaşadığı belirtildi. Yunan polisinden kaynaklar, iki adamın da insan kaçakçılığı yaptığını iddia etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN