Bere eldiven yorgan patik ne varsa çıkartın kış geldi! Güneşin esamesi bile okunmayacak! Kar o illere yağacak: Ankara, İstanbul, Doğu...

Kar bir çok ilde etkisini göstermeye başladı. Ekim ayının gelmesiyle il il uyarılar da yapılmaya başlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava durumu raporuna göre o illere kış geldi. Van, Hakkari, Rize, Kars, Erciyes'te kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığının 10 santimetreye bölgede hazırlıksız yakalanan birçok araç sürücüsü zor anlar yaşadı. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de 'Kar ne zaman yağacak?' sorusuna yanıt verdi. Güneşin esamesi bile okunmayacak! Ankara, İstanbul, Doğu...

Giriş Tarihi 05 Ekim 2023, 14:48 Güncelleme 05 Ekim 2023, 14:48
Bere eldiven yorgan patik ne varsa çıkartın kış geldi! Güneşin esamesi bile okunmayacak! Kar o illere yağacak: Ankara, İstanbul, Doğu...

İÇİNDEKİLER

Bere eldiven yorgan patik ne varsa çıkartın kış geldi! Kar o illere yağacak! Kayseri'deki Erciyes Dağı'na, Van- Bahçesaray kara yolundaki 2 bin 985 rakımlı Karabet Geçidi'ne, Hakkari'nin yüksek kesimlerine kar yağdı. Peki diğer illere ne zaman yağacak? İşte açıklamalar...

Van- Bahçesaray kara yolundaki 2 bin 985 rakımlı Karabet Geçidi'nde kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığının 10 santimetreye bölgede hazırlıksız yakalanan birçok araç sürücüsü zor anlar yaşadı.

Van merkezde yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili oldu. Van- Bahçesaray yolundaki Karabet Geçidi'nde kar kalınlığı, yer yer 10 santimetreye ulaştı.

Kent merkezinde 3 gündür aralıklarla sağanak etkili olurken, yüksek kesimlere ise kar yağdı.

Yağışın etkili olduğu kara yolunda kış şartlarına hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler, zor anlar yaşadı.

Hakkari'de de kent merkezinde sağanak, yüksek kesimlerde kar etkili oldu.

Yağış nedeniyle 3 bin 467 rakımlı Sümbül Dağı ve civarındaki yüksek kesimler beyaza büründü.

ERCİYES'E KAR YAĞDI

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı'nın zirvesine kar yağdı. Erciyes Dağı'nda akşam saatlerinde etkisini gösteren yağmur kara dönüştü.

3 bin 500 rakımdaki Hörgüç Kaya mevkisi ile 3 bin 917 metreleri arasında etkili olan kar yağışı, Erciyes Dağı'nda etkili oldu.

Kent genelinde hava sıcaklıkları ise 10 dereceye kadar düştü.

ARTVİN'DE KIYI KESİMDE YAĞMUR, YÜKSEK KESİMDE KAR

Artvin'de ise Merkez, Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde dün öğleden sonra etkisini arttıran yağış, taşkın ve heyelanlara neden oldu. Sağanak nedeniyle ilçelerde debisi yükselen dereler taştı, yollar ulaşıma kapandı. Tarım arazileri zarar gördü. Birçok köyde elektrikler kesildi. Arhavi ilçesinde tarihi Çifte köprüler yol güzergahındaki taş ocağı mevkisinde heyelan meydana geldi.

Arhavi Belediyesi'nden yapılan açıklamada da yağışların yol açtığı içme suyu havzasındaki kirlenme nedeniyle bölgeye bir süre su verilemedi. Borçka-Hopa kara yolu İçkale mevkisinde de dün akşam saatlerinde dere taşması sonucu yol ulaşıma kapandı. Özel İdare ekipleri, yollarda temizlik çalışması yaptı. Ulaşıma açılan yolda kontrollü ulaşım sağlanıyor. Kentte kıyı kesimlerde yağmur devam ederken, Şavşat Arpalı köyü yaylasında kar yağışı başladı.

Dün Kars'ın yüksek kesimlerine de kar yağdı. Rize'de de Kaçkar Dağları'nın eteklerindeki 2 bin 700 metre yükseklikteki Avusor Yaylası kar yağışıyla beyaza büründü.

METEOROLOJİ UZMANI KEREM ÖKTEN "KAR NE ZAMAN YAĞACAK" SORUSUNU YANITLADI

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, harita paylaşarak kar yağışının başlayacağı tarihi açıkladı. Trakya ve Ankara dahil iç bölgelerin yağış alacağını söyleyen Ökten; en fazla kar yağışının görüleceği yerlere dikkat çekti.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten kar müjdesi verdi. Trakya ve Ankara da dahil iç bölgelerde etkili kar yağışının başlayacağını duyuran Ökten, 50 farklı senaryonun ortalamasının sonucunu açıkladı.

Sosyal medya hesabından harita da içeren bir paylaşım yapan Kerem Ökten, ortaya çıkan senaryolara göre en fazla yağışın Doğu Anadolu bölgesinde olacağını duyurdu.

Kerem Ökten paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Kar haritası. 18 Kasım'a kadar Trakya ve Ankara dahil iç bölgeler kar yağışı alacak. 50 senaryonun ortalaması bunu veriyor. Elbette Doğu Anadolu daha fazla..."

Soğuk hava dalgasının da etkili olacağını duyuran Kerem Ökten özellikle kuzey kesimlerde soğukların etkili olacağını duyurdu. Ökten, "Kuzey kesimlerde sezonun ilk 0 izotermi yakın. 1.500 metre üstümüzden 0 derece geçecek. 9-10 Ekim tarihleri soğuk havalar etkili olacak" ifadelerini kullandı.