Bu kadarı pes dedirtti! Ev sahibi kiracının kapı kilidine yapıştırıcı sıktı

Ev sahibi kiracı arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken bu duruma pes dedirtecek örnek İstanbul Çekmeköy'den geldi. Ev sahibi, anlaşmazlık yaşadığı kiracılarını daireye sokmamak için kapı kilidinin içine yapıştırıcı madde sıktı. İşte sizler için derlediğimiz 4 Ekim TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2023 Güncelleme 04 Ekim 2023, 07:03
Bu kadarı pes dedirtti! Ev sahibi kiracının kapı kilidine yapıştırıcı sıktı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Çekmeköy'de bir ev sahibi, anlaşmazlık yaşadığı kiracılarını daireye sokmamak için kapı kilidinin içine yapıştırıcı madde sıktı. Evlerine girebilmek için çantalarında karga burunla gezdiklerini anlatan kiracılar, ev sahibi hakkında savcılığa suç duyurusu yaptı. Kiracı Pınar Erdoğan, "Kirayı 6 bin 500 liradan 14 bin liraya çıkardı. Ben de ödeyemeyeceğimi belirttim. Bizi yıldırmaya çalışıyor" ifadesini kullandı.



NANKÖR ARI
İzmir Konak'ta yıllardır içecek satışı yapan Mehmet Güneş, şerbetin içine düşen arıyı kurtarmak istedi. Ancak arı bu iyiliği görmezden geldi. İğnesini Güneş'in parmağına geçirdi. 10 dakika içinde nefes almakta güçlük çeken Güneş'i komşu esnaf hastaneye yetiştirdi. Güneş'in mutlak bir ölümden döndüğü bildirildi.

'SINIR'INI AŞAN HADSİZ
Karabağ'da 19 Eylül'de başlattığı antiterör operasyonu 24 saat gibi kısa sürede zaferle sonuçlandı. Gardaş'ın 24 saatlik zaferi Fransa'da hazımsızlığa neden oldu. Fransa'dan Karabağ'la ilgili skandal açıklama ve hamleler gelmeye devam ederken, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Ermenistan ziyaretini Ağrı Dağı görseli ile paylaşarak Türkiye'nin toprak bütünlüğünü hedef aldı. "Ermenistan'a geri döndüm" diyen Collana'ya büyük tepki yağdı.



HARUTYUNYAN GÖZALTINDA
Azerbaycan, Karabağ'daki sözde Ermeni rejiminin eski "cumhurbaşkanı" Arayik Harutyunyan'ı gözaltına aldı. Harutyunyan, Gence'de sivil halka yönelik roket saldırıları ve İkinci Karabağ Savaşı sırasında sivillerin öldürülmesiyle bağlantılı olarak uluslararası arananlar listesinde bulunuyordu.



YAPAY TARTIŞMA
Robin Williams'ın kızı Zelda Williams, babasının sesinin yapay zekayla yeniden yaratılmasını eleştirmişti. Bu durumun, "Saçmalık" olduğunu belirten Williams'a destek yağdı. Bu arada Tom Hanks'in görüntüsü yapay zeka ile yapılan sahte videoda kullanılması da tepkilere neden oldu.



ÇİFTE DEHŞET
Ankara'nın Keçiören ilçesinde Dilara Alagöz (25), annesi Ayşe Alagöz (55) ile erkek arkadaşıyla görüşmesini istemediği ve cep telefonunu vermediği için tartışmaya başladı. Kısa sürede kavgaya dönen tartışmada Dilara Alagöz, mutfaktan aldığı bıçakla annesini boynundan ve sırtından yaraladı.

Olayın ardından evden çıkan Dilara Alagöz, Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki 10 katlı inşaattan kendisini atarak intihar etti. Eczaneden eve dönen baba Hakkı Alagöz, evde eşinin cansız bedenini görünce polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Ekipler, Ayşe Alagöz'ün hayatını kaybettiğini belirledi.



RÜYA GİBİ
Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı ve 3 Ekim Türk Devletleri İşbirliği Günü vesilesiyle ünlü piyanist Rüya Taner konser verdi. Konser sonunda Türk sanatçı dakikalarca ayakta alkışlandı.



HEY DÜNYALI
Dünyaca ünlü birçok gökbilimci artık evrenin başka yerlerinde yaşam olup olmadığının cevabını bulduğuna inanıyor. İskoçya Kraliyet Gözlemevi'nin başındaki Prof. Dr. Catherine Heymans, "Sonsuz yıldız ve gezegenle dolu, sonsuz bir evrende yaşıyoruz. Ve birçoğumuz, buradaki tek akıllı yaşamın biz olamayacağına ikna olmuş durumdayız. Uzaylılarla tanışmamız çok yakın olabilir" dedi.



21 MİLYON DEVRETTİ
6 bilen çıkmayınca 21 milyon 636 bin lira devretti. 5 bilenler 139 bin 923'er, 4 bilenler bin 868'er, 3 bilenler 96'şar, 2 bilenler ise 10'ar lira alacak.

TAYBANK
İstanbul'da 15 safkan Arap tayı, açık artırmada 22 milyon TL'ye satıldı. Rekoru ise 3 milyon lirayla 'Karanimo' isimli at kırdı.

KISKANÇLIK
İzmir'de polis A.E.Ö., eski aşkı Elvin'le karşılaştı. Yanında yeni sevgilisi Kaan Berberoğlu vardı. Kıskançlık krizi geçiren adam, ikisine de kurşun yağdırdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN