Siirt'te fıstık deposunda mide bulandıran görüntüler! Boynuna kadar fıstıkların içine girdi sigara içti: Yetkililer olaya el attı

Siirt'te 'yeşil altın' olarak bilinen fıstığın depolandığı yere girip, yüzen ve kabukları tüküren kişinin görüntüleri sonrası belirlenen adresteki 2 ton fıstığa el konuldu. İşte sizler için derlediğimiz 3 Ekim TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2023 Güncelleme 03 Ekim 2023, 07:02
Siirt’te fıstık deposunda mide bulandıran görüntüler! Boynuna kadar fıstıkların içine girdi sigara içti: Yetkililer olaya el attı

İÇİNDEKİLER

Siirt'te R.B ve M.R.S adlı iki şahıs fıstık deposuna gitti. 2 ton fıstığın içine girdi. Yüzüp sigara içti. Ardından video çekti. Görüntüler ortaya çıkınca ekipler harekete geçti. R.B. gözaltına alınırken M.R.S'nin hala arandığı belirtildi. Depodaki 2 ton fıstık ise imha edildi. Yetkililer "Vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla çalışmalarımız aralıksız sürdürülmekte olup halk sağlığını riske atanlar ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" dedi.



CAN KEMERİ
Adana'da vinçle üst kattaki daireye çıkmaya çalışan 2 işçinin bulunduğu sepet kırıldı. Yan yattı. Emniyet kemeri sayesinde işçiler düşmeden havada asılı kaldı. İşçiler, binanın 3'üncü katındaki bir daireden içeri alınarak kurtarıldı. Yaşanan panik anları cep telefonu kamerasına yansıdı. İşçilerin vinç sepetiyle neden daire çıktıklarına dair bir bilgi alınamadı.



ACI HABER
Sakarya' da Muhammet Cebrail Kozan adlı çocuk 15 gün önce Karasu'da denize girdi. Ancak eve dönmeyince ailesi panikledi. Önceki gün sahildeki bir apartmanda oturan vatandaş, denizde bir insan cesedi gördüğünü belirtti. İhbar üzerine ekipler hemen olay yerine gitti. Suda bulunan cansız beden kıyıya çıkarıldı. Cansız bedenin, denizde kaybolan Muhammet Cebrail Kozan olduğu tespit edildi.

ŞÜPHE DÜŞTÜ
Samsun İlkadım'da 2 çocuk annesi Eda Ertan (28) aynı binada oturdukları kardeşinin 3. kattaki evinin balkonundan düştü. Ağır yaralanan Eda Ertan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Genç kadın yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



YATARAK KAZANACAKLAR
Karadağ'ın Brezna Etno köyünde "uzun yatma" yarışması 46 gündür sürüyor. "Dünyanın en tembel vatandaşı" unvanını almak isteyen 21 kişi 1000 euro ödülü kazanmak için yarışıyor. Yarışma kurallarına göre, yarışmacıların uyumalarına, yiyecek-içecek ihtiyaçlarını karşılamalarına, kitap okumalarına ve telefon kullanmalarına izin verilirken, ayağa kalkmaları kural ihlali sayılıyor.



'ARNAULT 'HEDEFTE
167 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin ikinci insanı Fransız milyarder Bernard Arnault'a, kara para aklama şüphesiyle soruşturma açıldı. Soruşturma dosyasında Oligark Nikolai Sarkisov'la Arnault'un bazı para alışverişinde bulunduğu iddia edildi.


ÖZEL İSTİFA
CHP'de genel başkanlık yarışı, iyice kızıştı. Anadolu'da il kongrelerini "Değişimciler" kazanmaya başladı. İstanbul'da da Özgür Özel'in ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği Özgür Çelik'in, eski başkan Cemal Canpolat'a karşı üstünlük sağlayacağı iddiası ortaya atıldı. Buna göre Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu karşısında şansının arttığı yorumları yapıldı. Bundan cesaret alan Özel, Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra grup başkanlığı görevini bıraktığını açıkladı.

BALKANLARDA KRİZ 'WAR'
Balkanlar'da yeni bir kriz başladı. 24 Eylül'de Banjska'da Sırp çetelerin düzenlediği saldırının ardından Kosova ve Sırbistan arasındaki gerginlik iyice arttı. Sırplar sınıra geniş çaplı askeri yığınak yaptı. Kosova hükümeti ise tüm birliklerini derhal çekmesi konusunda Sırbistan'ı uyardı. NATO, bölgede yükselen tansiyonun ardından, 600 İngiliz askerinin Kosova'nın kuzeyinde konuşlandırılacağını açıkladı.



DEHŞETE YOLCULUK
Antalya'da taksiye binen H.E. (28), şoför Ahmet Er'in "Nereye gitmek istersiniz?" sorusuna "Devam et" karşılığını verdi. Er, bir süre ilerledikten sonra sorun olup olmadığını sorduğu H.E, belindeki tabancayı çıkardı. E.'in kafasına dayadı. Ardından taksi şoförünün başına silahın kabzasıyla vurdu. Bunun üzerine aracıyla manevra yapıp H.E'nin elindeki tabancayı almak isteyen Er, saldırganın üzerine atladı. Yaşanan arbedede ateş alan tabancadan çıkan kurşun, aracın tavanına isabet etti. Araçtan inip kaçan H.E, ihbar üzerine polis ekiplerince yakalandı.



1 LİRA İÇİN KATİL OLUYORDU
Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki tuvalet görevlisi Hakan G. (31), 1 TL ücretini vermeyen Ali B.'yi (25) göğsünde bıçaklayarak ağır yaraladı. B.'nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, gözaltına alınan Hakan G. ise sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

ŞAKA DEĞİL CİNAYET
İzmir'de Meryem Özcan'ın elinde tabanca vardı. Bu sırada sevgilisi Miraç Bulat ile şakalaştı. Silah bir anda ateş aldı. Başından vurulan genç, kurtarılamadı. Özcan tutuklandı.



141 MİLYON DEVRETTİ
6+joker bilen çıkmayınca 141 milyon 797 bin lira devretti. 5+1 bilen de olmadı. 5 bilen bir kişi 978 bin lira kazandı. 4 bilenler 5 bin 174'er, 3 bilenler 362'şer, 2 bilenler ise 35'er lira alacak.



2 TALİHLİYE 180'ER BİN
10 bilen 2 kişi, 180 bin 354'er lira kazandı. 9 bilenler 13 bin 641'er, 8 bilenler 640'ar, 7 bilenler 121'er, 6 bilenler 21'er, hiçbir numarayı bilemeyenler ise 17'şer lira olacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN