2 yemek kaşığı yeterli! Siyah noktaları 20 dakikada silgi gibi parçalıyor

Yüz bölgesindeki siyah noktalar, özellikle kadınlar için özgüven düşürücü bir sorun olabilir. Siyah noktalardan kurtulmanın birçok farklı yolu vardır ve kimyasal ürünler kullanmak istemeyenler için doğal yöntemler de bulunmaktadır. İşte siyah noktalardan kurtulmanıza yardımcı olabilecek doğal yöntemler...

Giriş Tarihi 04 Ekim 2023, 08:52 Güncelleme 04 Ekim 2023, 08:53
2 yemek kaşığı yeterli! Siyah noktaları 20 dakikada silgi gibi parçalıyor

İÇİNDEKİLER

Siyah noktalar, birçok insanın cilt sorunları arasında yer alır. Hava kirliliği, yetersiz cilt bakımı, makyajla uyuma alışkanlığı ve genetik faktörler gibi birçok etken siyah noktaların oluşumuna katkıda bulunabilir. Ancak siyah noktalardan kurtulmak için pahalı kozmetik ürünlere veya kimyasal işlemlere başvurmak zorunda değilsiniz. İşte evde doğal yöntemlerle siyah noktalardan kurtulmanın yolları...

Bal Maskesi:

Bal, gözenekleri açma özelliğine sahip bir besindir. Bir bardak balı, parmaklarınızda siyah noktaların olduğu bölgelere hafifçe vurarak uygulayın.
Uygulama bittiğinde ılık suyla cildinizi durulayın. Özellikle kaz ayakları olan bölgelere uygulayarak yaklaşık 15 dakika beklemek etkili olacaktır.



Yumurta Akı Maskesi:

1 adet yumurta akını köpürene kadar çırpın. Üzerine 1/4 çay kaşığı limon suyu ve 1/2 çay kaşığı kil tozu ekleyerek karıştırın.
Karışımı, siyah nokta olan bölgelere uygulayın ve 10 dakika bekletin. Ardından ılık suyla cildinizi durulayın ve nemlendirici sürün.



Hodan Yağı:

Hodan yağı, hem genç hem de yaşlı ciltler için uygundur. Akne, sivilce, siyah nokta oluşumunu yavaşlatır ve ciltteki lekeleri yok eder.
Cildinizi iyice yıkayıp kuruladıktan sonra karbonatı ve limon suyunu karıştırarak masaj yaparak cilde uygulayın.
Karbonat tanecikleri peeling görevi görecek, limon da cildinizdeki bakteri ve mikropları öldürecektir.
Çay Ağacı Maskesi:

1 damla çay ağacı yağını 3 tatlı kaşığı bentonit kili ve su ile karıştırın. Cildinizin tamamına uygulayın.
20 dakika sonra ılık bir bezle cildinizi temizleyin.



Yeşil Çay Maskesi:

1 yemek kaşığı yeşil çayı havanda ezerek toz haline getirin. Yeşil çaya macun kıvamına gelene kadar azar azar limon suyu ekleyin.
Kıvam alınca bir parça tuz ekleyin ve cildinize uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın.


Jelatin Maskesi:

Yarım bardak süt ve bir miktar jelatin tozunu karıştırın. Ardından soğuk süt ile jelatini karıştırıp, ısınmış sütü ekleyin ve karışımı yüzünüze sürün.
Siyah noktalardan kurtulmak için bu doğal yöntemleri deneyebilirsiniz. Ancak cildinizin hassasiyetine dikkat etmeyi unutmayın. Ayrıca, beslenmenize de dikkat ederek sağlıklı yağları içeren yiyecekleri tüketmek, siyah nokta oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilir. İnek sütünden kaçının ve omega-3 yağ asitlerini içeren besinleri tercih edin. Sağlıklı bir cilt için dengeli bir yaşam tarzı benimsemek önemlidir.