Yolda acı var! Yolcu otobüsü devrildi: 6 ölü, 35 yaralı

İzmir'den Tokat'ın Erbaa ilçesine doğru gitmekte olan Erova Turizm'e ait yolcu otobüsü, Merzifon Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınlarında kontrolden çıkarak devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 35 kişi yaralandı. İşte sizler için derlediğimiz 1 Ekim tarihli TAKVİM yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2023 Güncelleme 01 Ekim 2023, 06:59
Yolda acı var! Yolcu otobüsü devrildi: 6 ölü, 35 yaralı

İÇİNDEKİLER

İzmir'den Tokat'ın Erbaa ilçesine doğru gitmekte olan Erova Turizm'e ait yolcu otobüsü, Merzifon Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınlarında kontrolden çıkarak devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 35 kişi yaralandı. Yaralılar, çevredeki hastanelere sevk edildi.



Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi. Polis, Hilal Çelebi (18), Melisa Kor (19), Edanur Çelik (20), Semanur Tahtakılıç (22), Durmuş Uysal (45) ve Urguç Karadayı'nın (51) hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaralanan 35 kişi ise çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Amasya Merzifon'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığınca kaza ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır" mesajını paylaştı.




İNFİAL DOĞURDU
İş kadını ve sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın ablası Sıla Doğu, instagram canlı yayınında uyuşturucu kullandığını anlattı. O görüntüler sosyal medyada infiale yol açtı. Hakkında soruşturma açılan Doğu, gözaltına alındı.



139 MİLYON DEVRETTİ
6 ve 5+JOKER çıkmayınca 139 milyon 414 bin 20 lira devretti. 5 bilenler 672 bin 939 lira, 4 bilenler 4 bin 911 lira, 3 bilenler 354 lira, 2 bilenler ise 34 lira alacak.



AĞLAN'ARA'
Özbekistan'ın eski cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova, yüz milyonlarca dolar rüşveti aklayan uluslararası bir suç örgütünü yönetmekle suçlandı. 2001'den 2013'e kadar çok sayıda iş insanı ve şirketten oluşan 'Ofis' isimli bir suç örgütüne liderlik yaptığı anlaşıldı. Özbekistan'da 2014'te hapse atıldı. Hakkında yurt dışında araştırma başlatıldı. İsviçre'de 2005-2013 dönemini kapsayan bir soruşturma nedeniyle ülkede bulunan 857 milyon dolarlık mal varlığına el konulduğu açıklandı.



'BİDEN' ARTIK
ABD California'da düzenlenen Cumhuriyetçi Parti toplantısında konuşan eski başkan Donald Trump, Başkan Joe Biden'ın merdivenleri bulamadığı ve sahnede döndüğü anları taklit etti. "Neredeyim ben" diyerek dalga geçti. O anlarda salonda kahkaha sesleri yükseldi. 80 yaşındaki Biden'ın yeniden başkan olmaya uygun olmadığını savunan Trump, "Onun girişi bulabileceğine inanan var mı? Adam sahnede yolunu bulamıyor" dedi.



İSTANBUL SEVDASI
İstanbul Bahçelievler Kongre Merkezi'nde İslam İşbirliği Gençlik Forumu'nun düzenlediği toplantıya katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na mesaj yolladı: İstanbul'a sevdası olan, İstanbul'u seven adamın gözü dışarılarda olmaz. İstanbul'a kim belediye başkanı olursa olsun onu biz 1994'teki Başkan Tayyip Erdoğan'la kıyaslayacağız. Çıtayı oraya koyacağız.



'TÜPE' BAK!
Bulgarıstan'dan Türkiye'ye tek başına seyahat eden Bulgar ve Türk çifte vatandaşlığa sahip bir kişinin kullandığı arabada risk analizi yapıldı. Araçta yapılan fiziksel kontrol sırasında, bagaj bölmesindeki oto gaz silindirinde euro banknot demetlerinin saklandığı tespit edildi. Yapılan aramada gaz silindirinin içinde beyan edilmemiş 522 bin 710 euro bulundu. Çift gözaltına alındı.



EVLİ KALIN!
Demografik krizle mücadele etmeye çalışan Rusya'da, aile ve çocuk yapmayı teşvik için her geçen gün yeni tedbirler ve destek önerileri gündeme geliyor. Bu kez de Rusya Liberal Demokrat Partisi, Duma'ya 10 yıl boyunca evli olan ailelere ücretsiz arsa dağıtılmasını teklif etti. 10 yıl evli kalan çift ev yapabileceği 2 dönüm arazi sahibi olacak.



'TAK'IM OYUNU
Sosyal medya videolarıyla ünlenen Şırnaklı Tıvorlu İsmail olarak bilinen İsmail Aşkan, oğlu Mazlum Aşkan'ı Iraklı bir gelinle evlendirdi. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 2 gün 2 gece süren düğünde 7 milyon liralık altın ve para takıldı.


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN