Umudun adı Öykü! 8 yaşındaki minik Öykü Arin Yazıcı babasının iliğiyle hayata sarıldı

Öykü Arin, 5 yıl önce milyonda 1 görülen lösemi türüne yakalandı. Yaşaması imkansızdı. Ama o babasının iliğiyle hayata sarıldı. Hastalığı atlattı. 3. sınıfa başladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2023 Güncelleme 01 Ekim 2023, 06:59
Umudun adı Öykü!  8 yaşındaki minik Öykü Arin Yazıcı babasının iliğiyle hayata sarıldı

İÇİNDEKİLER

İzmir'li Öykü Arin Yazıcı için dünya genelinde kampanya başlatıldı. 150 bin donör tarandı. Uygun ilik çıkmadı. Bunun üzerine annesinden yarı uyumlu ilik alındı ama sonuç hüsrandı.

Mucize eseri baba Çağdaş Yazıcı'nın iliği uyum sağladı. Hastalığı atlattı. Bu yıl ilacı bıraktı. 3. sınıfa başlayan Öykü, geleceğe dair hayalini açıkladı: Doktor olacağım.

MUHTEŞEM 'ÖYKÜ'
5 yıl önce Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan Öykü Arin için ülke geneline ve yurt dışına yayılan "Öykü Arin'e Umut Ol" adı verilen bir kampanya başlatıldı. Tedavi için 2019 yılında Antalya'ya giden Öykü Arin'e özel bir hastanede annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu kemik ilik nakledildi. İliğin uyum sağlamaması üzerine Öykü'ye 2 ay sonra babası Çağdaş Yazıcı'dan yarı uyumlu kök hücre nakli yapıldı.



Tetkiklerde babasından nakledilen iliğin yüzde 98,5 tuttuğunun belirlenmesi umutları artırdı. Öykü'nün annesi Eylem Şen Yazıcı, herkesi mutlu edecek haberi açıkladı: İlaçlarını ilk kez kestik. Doktorlar Öykü'yü takip ediyorlar. Eğer 2 ay sonunda bir sorun çıkmazsa ve her şey yolunda giderse Öykü'ye bebeklik aşıları yapılacak. Kızım hem abla oldu hem de okullu" dedi.

Aile, Öykü Arin'in 'bir arkadaş istiyorum' demesi üzerine bebeğe 'Arkadaş Ekim' ismini vermişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN