Şirinevler'de doğal gaz faciası: 3 ölü 3 yaralı

İstanbul Şirinevler'de doğal gaz sıkışmasından kaynaklı patlama meydana geldi. Olay yerine çok polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Korkunç olayda 3 kişi hayatını kaybetti. İşte sizler için derlediğimiz 29 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2023 Güncelleme 29 Eylül 2023, 07:01
Şirinevler’de doğal gaz faciası: 3 ölü 3 yaralı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Bahçelievler'e bağlı Şirinevler Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'ndeki bir binanın 5. katındaki dairede, dün öğle saatlerinde doğal gaz sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi. Evdeki alevler üzerine vatandaşlar, panikledi. Olay yerine çok polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Korkunç olayda Özgür Çoban, Ömer Özdemir ve Ahmet Bal can verdi. 3 kişi de yaralandı.

BEBEK KAÇIRAN!
İzmir Konak'ta S.G. (51), kendisini sağlık personeli olarak tanıttı. Aileye yakınlık kurarak 3 gün önce dünyaya gelen bebeği kaçırdı. Yakalanan S.G, düşük yaptığı için bu durumu imam nikahlı eşinden gizlediğini, onu evliliğe ikna etmek için bebeği kaçırdığını anlattı.

'SAÇ'MALIK!
Real Madrid'in efsane ismi Zinedine Zidane, eski takım arkadaşı David Beckham'ın sahibi olduğu Inter Miami'nin maçını izlemeye gitti. Sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Lionel Messi'yle de buluşan ikili, unutulmaz bir fotoğrafa da imza atmış oldu. Efsanelerin bir arada olduğu karede Futbolunun yanı sıra saç stiliyle ünlenen David Beckham'ın dökülen saçları sosyal medyayı salladı.



'İKİZ' HAYAT
Uşaklı tek yumurta ikizleri Ayça Bilgin ile Ayşe Bilgin, ilk, orta, lise ve üniversiteyi birlikte okuyarak mezun oldu... Şimdi de Bitlis'teki aynı okulda matematik öğretmeni olarak atanan ikizler, çok heyecanlı olduklarını söyledi. Ayşe Bilgin, "Okuduğumuz Cumhuriyet İlköğretim Okulunda öğretmenlerimiz bizi karıştırıyordu. Şimdi ise Cumhuriyet Ortaokulunda öğrencilerimiz bizi karıştırıyor. Ama keyifli komik anlar yaşıyoruz. Beraber ders planlarını planlıyoruz, istişare ediyoruz" dedi.



BABA DAVRANIŞ
80 yaşındaki efsane şarkıcı Sir Mick Jagger 500 milyon dolarlık mirasını ihtiyaçları olmadığı gerekçesiyle çocuklarına değil de hayır kurumlarına bırakacak. Jagger, "Hayatta mutlu olmak için paranın gücüne inananlardan olmadım. Paylaşmak en büyük mutluluk" dedi.

KAVALA'YA MÜEBBET
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 8 sanıklı Gezi Parkı davasında, Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'ya verilen 18'er yıl hapis cezalarını onadı. Kavala, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ceza almıştı. Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkında verilen 18'er yıl hapis cezaları ise bozuldu. Daire, Yapıcı ile Altınay'ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesini kararlaştırdı.



TÜRK DÜNYASI PAŞAYEVA'YA AĞLIYOR
Ömürünü Azerbaycan ve tüm Türk dünyasına adayan Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı ve Milletvekili Ganire Paşayeva hayatını kaybetti. Paşayeva, 24 Eylül'de başkent Bakü'de hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Türkiye'de de sayısız etkinliklere katan Paşayeva, "Türkiye'nin güçlü olmasının Türk dünyasının güçlü olması" anlamına geldiği belirtmişti.



İNLERİNE GİRDİK
Mehmetçik, "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelesini sürdürmekte kararlılığını koruyor. Bu yılın başından itibaren 80'i son bir haftada olmak üzere 1351 terörist etkisiz hale getirildi. 24 Temmuz 2015'den bu yana ise toplam 38 bin 694 teröristin öldürüldüğü bildirildi. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Bu yıl bölgelerimize terör örgütü tarafından 342 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, bunlara misliyle karşılık verilmiştir" dedi.


14 MİLYON DEVRETTİ
6 bilen çıkmayınca 14 milyon 82 bin lira devretti. 5 bilenler 55 bin 543'er, 4 bilenler bin 313'er, 3 bilenler 77'şer, 2 bilenler ise 9'ar lira alacak.

KOCAMAN KUSUR
İstanbul'da bir çift karşılıklı boşanma davası açtı. Evi terk eden karısına ses çıkarmayan koca kusurlu sayıldı.

VEDAO
Sakarya'da Açelya Yıldırım, dershaneye gitmek için evden çıktı. Sırra kadem bastı. BIRAKTIĞI videodaki sözü ise yürek yaktı: Ölmeden önce...

İHANETE 'KIYAN'PEDER!
Konya'da Veysel A. (40), 10 ay önce kızı Ş.A.'yı (17), Selahattin Güngör'le (26) evlendirdi. Aylar sonra ise damadının eşi ile ilişkisi olduğunu öğrendi. Bunun üzerine ağabeyi, eşi ve çocuklarını damadının evinde topladı. Kayınpedere damadı ile eşinin ilişkisine dair ses kaydı dinlettirildi. Çılgına dönen Veysel A, Gürgör'ü sopayla döverek katletti. Gözaltına alınan A. tutuklandı.
Tolga YANIK

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN