AFAD'tan SMS ile uyarı verildi! 5 gün boyunca sürecek! İstanbul, Bursa, Ankara'da yaşayanlar hazır olsun

Yağışların gelmesi özellikle barajlar ve su kaynakları için oldukça olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Ancak bu yağışların doğal afet boyutunda ve ani olabileceği uyarısı vatandaşları endişelendirdi. Meteoroloji uzmanlarına göre birçok ilde başlayan sağanak yağışlar önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bu durum sel riski taşıyan bölgeler için ciddi bir endişe kaynağı oluşturdu. AFAD ve valilikler, vatandaşları sel, taşkın ve heyelan gibi doğal afetlere karşı uyararak gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıda bulundu.Önümüzdeki 5 gün için peş peşe açıklama geldi. İşte İstanbul, Ankara, İzmir son dakika hava durumu...

Giriş Tarihi 28 Eylül 2023, 18:27 Güncelleme 30 Eylül 2023, 10:33
AFAD’tan SMS ile uyarı verildi! 5 gün boyunca sürecek! İstanbul, Bursa, Ankara’da yaşayanlar hazır olsun

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günler öncesinden uyardı. Mega Kent İstanbul için fırtına ve sağanak yağış beklendiği açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürülüğü birçok il için uyarıda bulunurken İstanbul'da başlayan sağanak için AFAD'tan uyarı mesajı geldi.

📢11 İL İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara ile Isparta, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ ve Kırkalerli şehirleri için sağanak yağış uyarısında bulundu.

İstanbul'daki uyarı "turuncu" kodlu verilirken, diğer şehirlerde "sarı" kodlu uyarı verildi.

❗❗ AFAD'TAN VATANDAŞLARA UYARI MESAJI!

AFAD tarafından vatandaşlara gönderilen mesajda "Meteorolojiye göre İstanbul'da kuvvetli yağışların yarın sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Sel, yıldırım,su baskınlarina karşı dikkatli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

🔴 İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği, "Marmara Bölgesi'nde 28 Eylül 2023 (Perşembe) günü devam eden gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerinden itibaren İstanbul il geneli, Yalova ve Kocaeli, gece saatlerinden sonra Sakarya çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." uyarısında bulundu.

📢 5 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlü hava durumu haritası ortaya çıktı. Yapılan tahmine göre İstanbul ve çevre illerde 5 gün süreli yağış bekleniyor.

🔴ANKARA VALİLİĞİ YAĞIŞ UYARISI

İstanbul'daki uyarının ardından bir uyarı da başkent Ankara için yapıldı.

Ankara Valiliği'nen yapılan açıklamada, "Ankara'da yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat! Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarı verilerine göre; önümüzdeki 2 saat içerisinde Ankara'da gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.