Organize suç örgütü İnegöl Terkinler Çetesi'nin elebaşını yakaladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İnegöl Terkinler Çetesi"nin çökertildiğini ve suç örgütü elebaşının yakalandığını bildirdi. İşte sizler için derlediğimiz 27 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2023 Güncelleme 27 Eylül 2023, 07:01
Organize suç örgütü İnegöl Terkinler Çetesi’nin elebaşını yakaladı

İÇİNDEKİLER

Organize suç örgütü 'İnegöl Terkinler' çetesine yönelik yapılan operasyonda elebaşı dahil toplam 35 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 6 milyar TL değerinde gayrimenkule ve 31 şirkete el konuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, "Şehir eşkıyalarının tepelerine bineceğiz. Onlara göz açtırmayacağız. Halkımızın huzurunu kaçıranların her an enselerindeyiz" mesajını paylaştı.

HUZUR EVİ!
Yaklaşık 2 yıl önce huzurevine yerleşen İsmail Demir (63) ile 1,5 yıl önce gelen Emine Kaya (79), tanışıp arkadaş oldu. İlerleyen zamanlarda hayatlarını birleştirme kararı veren çift, Osmaniye Belediyesi'ne başvurdu. Evlenmelerine bir engel olmadığı tespit edilen çift için huzurevi bahçesinde nikah töreni düzenlendi. Çiftin nikah şahitliğini kurumda görev yapan Damla Öktem ve Fettah Uğur Çetin yaptı.



TARİHİ HATA
Belçikalı Kim ve Warre'nin çiftinin tatil için gittikleri Antalya'da akvaryumları için topladıkları 3 adet taşın, tarihi değeri olduğu belirlendi. Tarihi eser kaçakçılığı suçlaması ile hakim karşısına çıkacak olan çiftin 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 18 bin liraya kadar para cezası istemiyle yargılanması bekleniyor.

HİÇ 'İYİ' DEĞİL!
İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında 7 yıl önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan soruşturma ile ilgili 22 Ağustos'ta "kovuşturmaya yer olmadığı" yönünde karar verildi. Akşener'in avukatı İyi Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, 7 yıl süren soruşturma nedeniyle hak ihlali olduğunu kaydetti. Akşener adına Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapıp 5 milyon lira manevi tazminat istedi.



ATIK SIFIR KAZANÇ 96 MİLYAR TL
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 6 yıl önce 'Sıfır Atık Projesi' hayata geçirildi. Bugüne kadar toplanan 45,5 milyon ton geri kazanılabilir atık ile 96 milyar lira ekonomik kazanç elde edildi. Proje, dünyanın da dikkatini çekti. 2017'de yüzde 13 olan geri kazanım oranı 2021'de yüzde 27,2'ye, 2022'de ise yüzde 30,13'e yükseldi. Geri kazanımın bu yıl yüzde 35'e, 2035'te ise yüzde 60'a çıkarılması hedeflendi.



MICHELLE BANK!
ABD eski First Lady'si Michelle Obama adeta para bastı. Almanya'nın Münih kentinde önceki gece 60 dakikalık bir konuşma yaptı. Tam 700 bine euro (20 milyon lira) aldı. Geleceğin dünyasında etkili olmak için neler yapılması gerektiğini anlatan Obama'ya izlemeye gelenler arasında BMW, Mercedes ve Deutsche Bank gibi dev şirketlerin CEO'ları vardı. Bayan Obama, "Münih'e bayıldım" ifadesini kullandı.

MAGANDA KURŞUNU
Adana'da Kadri Aslan (19), sosyal medya üzerinden küfürleştiği Furkan Nuri Ç.'nin (20) yaşadığı sokağı bastı. Çıkan tartışmada husumetlisini silahla ayağından yaraladı. Rastgele açtığı ateş sonucu kavgayı ayırmaya çalışan Halit Yakacı'yı (61) ise hayattan kopardı. Kaçan Aslan, yakalandı. "Kavgayı ayırmaya çalışan amcayı vurduğumu bilmiyordum. Kaçarken rastgele ateş açtım" ifadesini kullandı. Tutuklandı.

10 MİLYON DEVRETTİ
6 bilen çıkmayınca 10 milyon 188 bin lira devretti. 5 bilenler 124 bin 687'şer, 4 bilenler 2 bin 20'şer, 3 bilenler 93'er, 2 bilenler 10'ar lira alacak.

KABİR AZABI
İstanbul Üsküdar'daki Karacaahmet Mezarlığı'nda çalışan bahçıvan Kemal İ. ve oğlu Şeref İ., aynı mezarlıkta çalışan husumetlisi kuzeni Yunus Bıçak'a (35) tabanca ve pompalı tüfekle ateş etti. Kanlar içinde yere yığılan Bıçak, hayatını kaybetti. Yakalanan Kemal İ, "Dayımın oğlu, olaydan bir gün önce mezarlıkta oğlumla tartıştı. Olay günü yine aramızda kavga çıktı. Olay yaşandı" dedi.
Yunus Emre KAVAK

BAL GİBİ KAZANÇ
Türkiye'nin ilk yeşil balı, Artvin Ardanuç'ta keşfedildi. Köylüler, kilosu 20 bin TL'ye satılan bal için "Maden bulduk" dedi.

İLGİNÇ PİSİ!
İngiltere'de Daisy adlı kedi, 2012'de sırra kadem bastı. 11 yıl sonra ortaya çıktı. Sahibinin kapısını çaldı. Kedisini gören adam şoka uğradı.

12 YIL SONRA KATİL
Eskişehir'de Sibel Yenigün (33), 12 yıl önce kayıplara karıştı. Tarım ilacıyla zehirlenip uçurumdan atıldığı ortaya çıktı. Fırıncı Murat Şensöz, tutuklandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN