Silopi'de Harvard modeli eğitim başladı!

Dünyada trend bir eğitim modeli olan Harvard Üniversitesi Project Zero sistemi, Irak sınırına sıfır noktada yer alan Silopi ilçesinde bir ilkokulda verilmeye başlandı. Prof. Dr. Abdulhak Halim Ulaş, “Öğrencilerin, soru becerisi, merak düşündürme ve sorgulama yetenekleri ortaya çıkacak” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2023 Güncelleme 26 Eylül 2023, 07:01
Silopi’de Harvard modeli eğitim başladı!

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en saygın üniversitelerinden Harvard'ın en önemli projesi artık Türkiye'de... Harvard Üniversitesi Project Zero "Proje Sıfır Sınıfı" eğitimi, Şırnak'ın Silopi ilçesi Koç İlkokulu'nda da başladı.

Prof. Dr. Abdulhak Halim Ulaş, Silopi'de eğitim alanında değişim rüzgarı başlattıklarını ve çok umutlu olduklarını açıkladı.

Prof. Dr. Ulaş, "Eğitimin temel mantığı çocukları düşündürmeye, sorgulamaya çalıştıran ve bu süreci geliştiren muhteşem güzel bir sistemdir. Bu sistem içerisinde öğretmenler temel soru sorma becerisi, öğrenciyi düşündürme, merak ettirme, keşfettirme ve benzeri süreçleri sınır içerisinde yaşıyorlar. Öğrenme süreçleri hakikaten gelişiyor. Bu anlamda hem özel okullarda hem devlet okullarında çok ciddi bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bin 500'ün üzerinde verdiğimiz bir seminerle öğrencilerimize, hem velilerimize hem de öğretmenlerimizde ciddi bir farkındalık oluşturmayı amaçladık. Silopi Koç İlkokulunda aslında temelde yapmak istediğimiz şeyi 1 yıla yayacağımız bir sistem ve süreç içerisinde çocuklarda ciddi anlamda bir öğrenme farkındalığı oluşturmak, çocukların kendi ön öğrenmelerini tespit etmelerini sağlamak ve bu anlamda emin adımlar atılmasıdır" dedi.



PROJECT ZERO NEDİR?
Project Zero, 1967 yılında felsefeci Nelson Goodman tarafından Harvard'da kuruldu. Goodman, okul öncesi ve ilk okulu öğretim programı içerisinde en ciddiye alınması gereken zamanlar olarak görüyordu. Çocukların yazmasından çok konuşarak öğrenmesine inanan Goodman, bu sayede çok başarılı öğrencilerin yetişmesini sağladı. Goodman, "Çocuklar hedef odaklı öğreniyor. Sorguluyorlar, cesaretle soru sorabiliyorlar. Derin düşüncesi olan gençler öne çıkıyor" dedi.

İŞTE PROJECT ZERO EĞİTİMİ ALAN
ÜNLÜ İSİMLER: Jeremylin, Matt Damon, Natalie Portman, Mark Zuckerberg...
Mehmet DEMİRHAN

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN