Bursa'da kentsel dönüşüme yoğun mesai! Başkan Aktaş, "Dönüşüm muhteşem olacak"

Bursa'nın depreme karşı dirençli kent haline getirilmesi amacıyla 7 ayrı bölgede kentsel dönüşüm projelerini kesintisiz sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yerinde ve uzlaşı temelli bu dönüşümlerle kente 8644 konut ve 908 dükkan kazandıracak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2023 Güncelleme 25 Eylül 2023, 07:03
Bursa’da kentsel dönüşüme yoğun mesai! Başkan Aktaş, Dönüşüm muhteşem olacak

İÇİNDEKİLER

Bursa'nın depreme karşı dirençli kent haline getirilmesi amacıyla 7 ayrı bölgede kentsel dönüşüm projelerini kesintisiz sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yerinde ve uzlaşı temelli bu dönüşümlerle kente 8644 konut ve 908 dükkan kazandıracak. Kentsel dönüşüm proje alanlarını basın mensupları ile birlikte gezen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Kentsel dönüşüm, mayınlı bir alan. Ama biz gerçekten kararlıyız. İster biz yapalım, ister özel sektör, Burkent veya TOKİ yapsın amacımız; değişim ve dönüşümü sağlamak" dedi.



Ulaşımdan altyapıya kadar her alanda Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, birinci derece deprem kuşağında yer alan Bursa'nın depreme karşı daha güvenli kent haline gelmesi için kentsel dönüşüm projelerine hız verdi. Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi ile Yiğitler, Esenevler ve 75. Yıl Mahalleleri kentsel dönüşüm projelerinde önemli bir mesafe alırken, toplamda 7 kentsel dönüşüm projesi üzerinde yoğun mesai harcıyor. Başkan Aktaş, kentsel dönüşüm proje alanlarını basın mensupları ile gezip, Bursa'yı depreme dirençli kent haline getirme noktasındaki kararlılıklarını bizzat sahada gösterdi.



Kentsel dönüşüm turuna 153 bin 500 metrekare alanlı Gaziakdemir – Merinos Kentsel Dönüşüm Projesi ile başlayan Başkan Aktaş, buradaki kentsel dönüşüm ofisinde projeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı İbrahim Eken de görseller üzerinden sunum yaparak proje detaylarını paylaştı. Özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentsel dönüşümün ülkenin en önemli gündem maddelerinden biri haline geldiğini hatırlatan Başkan Aktaş, "Kentsel dönüşüm mayınlı bir alan. Tarafların beklentileri yüksek. Kentsel dönüşüm öyle seyyar satıcı gibi şehri gezmiyor. Taraflar iterse kentsel dönüşüm olur. Şehirde bu manada bir beklenti var. 1960 - 2000 yılları arasında hormonlu büyümüş, almış başını gitmiş bir şehirden bahsediyoruz. Gerçekten kararlıyız. Amacımız biz yapalım, özel sektör yapsın, Burkent yapsın, TOKİ yapsın, kim olduğu önemli değil, değişim ve dönüşümü sağlamalıyız" diye konuştu.

SICAKSU'DA ANLAŞMA TAMAM
Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi, Büyükşehir Belediyesi'nin hak sahipleriyle yüzde 100 uzlaşarak hayata geçirdiğini önemli projelerden biri. Proje öncesinde 214 adet deri fabrikası, depo ve konutun yıkıldığı alanda şimdi 690 adet konut ve 92 adet dükkân inşa ediliyor.

TERMAL KÜR MERKEZİ
Büyükşehir Belediyesi, Sıcaksu bölgesinin termal zenginliğini de en iyi şekilde değerlendirip, yola cepheli 25 bin metrekare alana da Termal Kür Merkezi kazandıracak.

DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bursa'da afet riski en yüksek sahalardan biri olan demiryolu altı bölgesinde bütüncül bir yaklaşımla kentsel dönüşüm projeleri geliştiriliyor. Sıcaksu bölgesi, İstanbul Caddesi ve Çelebi Mehmet Bulvarı'ndan sonra, Gaziakdemir Bölgesi'nde kentsel dönüşüm faaliyeti başladı. Toplam 153 bin 500 metrekare büyüklüğündeki proje alanında 655 adet bina, 2200 bağımsız bölüm ve 1690 hak sahibi bulunuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN