“Yaşama şansı yüzde bir” denmişti! İlikle sağlığına kavuşan Kuzey ilkokula başladı...

Adana’da 2019’da lösemi teşhisi konulan ve 1 yıl sonra Yunanistan’dan gelen kök hücreden nakledilen ilikle sağlığına kavuşan Kuzey (7), ilkokula başladı. Doktorlar teşhis konulduğunda, “Yaşama şansı yüzde bir” demişti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2023 Güncelleme 23 Eylül 2023, 07:01
“Yaşama şansı yüzde bir” denmişti! İlikle sağlığına kavuşan Kuzey ilkokula başladı...

İÇİNDEKİLER

Adanalı Kuzey Deniz Şengezer, 4 yıl önce lösemiye yakalandı. Kemoterapi görüp aylarca hastanede yattı. Her geçen gün ölüme yaklaştı. İlik nakli şarttı. Dünya genelinde aranan kök hücreye Yunanistan'ta ulaşıldı.

Ve Andreas'tan alınan uygun ilik saatler süren yolculuk sonrası Türkiye'ye ulaştırıldı. Yapılan nakille iyileşen Kuzey Deniz, hastalığı yenip bu yıl ilkokul birinci sınıfa başladı. Hayalini açıkladı: Doktor olacağım

'İLİK' OKUL!
Mayıs 2019'da yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan Özgül (34) ve Gürcan Şengezer (34) çiftinin 4 yaşındaki oğulları Kuzey Deniz'e, 'akut lenfoblastik lösemi' teşhisi koyuldu.

Girit'te yaşayan Andreas isimli gencin iliğinin Kuzey'e yüzde 90 uyumlu olduğu tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Üniversitesi Kök Hücre Bankası'nın girişimleriyle Andreas'tan alınan ilikler kara yoluyla İstanbul'a, buradan da Adana'ya getirildi.

Eksi 170 derecenin altında dondurulan kök hücreler, 20 Mayıs 2020'de Adana'da özel hastanede gerçekleşen operasyonla Kuzey Deniz'e nakledildi. Şimdi iyileşen Kuzey Deniz, birinci sınıfa başladı.

Deniz, "Okul çok güzel gidiyor. Büyüyünce doktor olup hastanedeki lösemili kardeşlerimi iyileştirmek istiyorum" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN