Milli Voleybolcu Hande Baladın'ı tehdit eden sanığın tahliyesine yapılan itiraz reddedildi

Sosyal medya hesabı üzerinden milli voleybolcu Hande Baladın'a "Spor kulübüne giderken arabanı tararım, yüzüne asit atacağım" şeklinde tehdit mesajları gönderdiği iddiasıyla 8 yıl 9 aya kadar hapsi istenen Mustafa Neşeli'nin tahliyesine yapılan itiraz reddedildi. İşte sizler için derlediğimiz 23 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2023 Güncelleme 23 Eylül 2023, 07:01
Milli Voleybolcu Hande Baladın’ı tehdit eden sanığın tahliyesine yapılan itiraz reddedildi

İÇİNDEKİLER

Milli voleybolcu Hande Baladın, sosyal medya üzerinden tehdit edildi. Baladın'a "Spor kulübüne giderken arabanı tararım, yüzüne asit atacağım" şeklinde mesajlar gönderen Mustafa Neşeli hakkında 8 yıl 9 aya kadar hapis istendi. Ancak tahliye edildi. Baladın'ın tahliyesine yapılan itiraz ise dün reddedildi. İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesi ise tahliye kararının usul ve yasaya uygun olduğunu belirtti.



'DAHİ'NT!
Hindistanlı mühendis Apoorva Mehta (37), ABD'ye taşındı. Bir süre Amazon'da çalıştı. Ancak onun hayali iyi bir girişimci olmaktı. Bu uğurda işinden ayrıldı. Her kurduğu girişim hüsranla sonuçlandı. Tam 20 şirkette başarı yakalayamayan Mehta, yılmadı. İlhamını boş buzdolabından alarak 2012 yılında market teslimat uygulaması Instacart'ı kurdu. Büyük başarı yakalayan genç işadamı tam 1.1 milyar dolarlık servet kazandı. Geçtiğimiz salı günü halka açılan Instacart, şu anda 8.8 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı.

GURURUN ADI: MİRAÇ TOPUZ
Elazığ'da yaşayan Miraç Melih Topuz (15), sevgi evlerinde büyüdü. 10 yaşındayken satrançla tanıştı. Arnavutluk'ta düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda ikinci oldu. Miraç, yeni hedefinin milli takım formasıyla şampiyonluk elde etmek olduğunu söyledi. Topuz, "Hocamızdan sürekli satranç soru bankası istiyordum. Her hafta en az 1 kitap bitiriyordum. Hocalarıma teşekkür ederim" dedi.
Ertuğrul ÖZDEMİR



MUTLULUK 'SMA'NI
İzmir Torbalı'da yaşayan Hakan ve Duygu Güngör çiftinin Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 2 hastası kızları 3 yaşındaki Azra Güngör'ün tedavisi için gereken kampanyada mutlu sona ulaşıldı. 'Duabi yollarına bir prenses düşecek' diyen aile, Dubai'ye gitmek için gün sayıyor.
Tolga YANIK

VURGUN KARGOSU
Kargo çetesi, Türkiye'nin dört bir yanından onbinlerce vatandaşa telefon etti. "Kargonuzu teslim almadığınız için borcunuz var. İcra takibi başlatılacak. 250 lira gönderin uzlaşalım" dedi. 60 milyon TL'lik vurgun yapan çete üyelerine operasyon düzenlendi. Aralarında 5 avukat, kargo şirketi çalışanları ve ayakkabıcının da olduğu 48 kişi enseledi.



PAHALI POZ
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eşi Brigitte Macron'un ev sahipliğinde önceki akşam Versay Sarayı'nda verilen şık davete İngiltere Kralı 3. Charles'ın eşi Kraliçe Camilla damga vurdu. 76 yaşındaki Camilla, kayınvalidesi Kraliçe 2. Elizabeth'in safir pırlanta gerdanlık ve küpelerini taktı. Kraliçe'ye babası 6. George'un düğün hediyesi olan gerdanlık ve küpelerin değerinin 2 milyon sterlin (66 milyon lira) olduğu iddia edildi.



SOYİSİM KARARI
Sivas'ta eşinden ayrılan Ayşe Yerlikaya, bir süre sonra yeni bir evlilik yaptı. İlk eşinden olan çocuğu Umut Yıldızhan'ın yeni eşinin soyadını alması için mahkemeye başvurdu. Yerel mahkeme soyisim için izin verdi ancak Yargıtay 'usul ve kanuna aykırı' diyerek kararı bozdu.
İLKER TURAK

'ÇETİN' YOL
İzmir'de özel hastanedeki burun estetiği ameliyatında doku kaybı yaşayan iş insanı Bülent Çetin (56), 12 bin 698 TL maddi, 5 milyon 500 bin TL'lik ise manevi tazminat davası açtı. Yaşadıklarını nedeniyle halen psikolojik tedavi gördüğünü belirten Çetin, "Burnum fonksiyonlarını yerine getiremiyor. Yurt dışında toplantılarım oluyor. Ancak burnumun durumu nedeniyle bu toplantılara da gidemiyorum. Sosyal ortamlardan bu nedenle uzaklaşmaya başladım" dedi. Hastane yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını söyledi.



'GEN'ÇLEŞİN
Yarasalar Covid-19 pandemisiyle bağlantıları nedeniyle kötü bir şöhrete sahip, ancak kanser tedavisinde büyük umut. ABD'deki bir araştırma, bazı yarasa türlerinin neredeyse 200 yıl yaşamalarına rağmen kanserli tümörlere karşı bağışıklık kazanmalarını sağlayabilen 50'den fazla benzersiz gen taşıdığını ortaya koydu. Bilim insanları, insanlarda kanseri önlemek ve tedavi etmek için yarasalardan esinlenen tedavilerinin geliştirilmesine yönelik ilk adımın atıldığını açıkladı. Ayrıca yarasalardaki genlerin gençleşme konusunda da çığır açacağına dikkat çekildi.

KISKANÇLIK DEHŞETİ
Düzce'de Özbekistan uyruklu Borna Adilova (46), birlikte yaşadığı A.G. (68) ile iddiaya göre kıskançlık sebebiyle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine A.G. kadını bıçakla öldürdü. Katil zanlısı, olay yerine gelen polis ekiplerine teslim oldu.



KAÇIŞ BİTTİ
Kırklareli Demirköy ilçesindeki İğneada beldesinde 2 hafta önce kuvvetli yağışın ardından sel meydana gelmişti. 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişi ise sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili aranan tesisin sahibi Bülent B., Edirne'nin Keşan ilçesinde yakayı ele verdi. Sel felaketiyle ilgili daha önce de bungalov evlerin 2 yöneticisi tutuklanmıştı.



ÖLÜM ŞOFÖRÜNE 15 YIL HAPİS
İstanbul Bahçelievler'de 7 ay önce Sefer B.'nin kullandığı İETT otobüsü, kaldırıma çıkıp durağa girdi. 2 kişi hayatını kaybetti. 4 kişinin de yaralandığı kazada Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Bilirkişi raporunda otobüsün fren sistemi dahil herhangi bir arızasının bulunmadığı, incelenen kamera kayıtlarında da şoför Sefer B'nin net bir şekilde uyuduğu için direksiyon hakimiyetini kaybettiği ifade edildi. B'nin, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.
Huzeyfe ATICI



STÜDYODA TACİZ SKANDALI
Kocaeli Karamürsel'de M.D. adlı erkek, vesikalık çektirmek için 2 çocuk annesi fotoğrafçı Ö.Ö.'nün (41) stüdyosuna geldi. Ö.Ö, ışık ayarlarını yaptıktan sonra başını çevirdi. M.D'nin, eşofmanın indirip cinsel organını göstermesi üzerine büyük şok yaşadı. Şikayeti üzerine gözaltına alınan M.D., serbest bırakıldı. Ö.Ö, "Ya çocuklarım da olsaydı" dedi.



795 BİN LİRA DEVRETTİ
10 bilen çıkmayınca 795 bin lira devretti. 9 bilenler 12 bin 379'ar, 8 bilenler 663'er, 7 bilenler 122'şer, 6 bilenler 20'şer, hiçbir numarayı bilemeyenler 18'er lira alacak.

KAÇAK TOPRAKTA!
Şanlıurfa'da bir tarlada toprağa gömülü kaçak trafo ele geçirildi. 160 kWA elektrik ürettiği belirlendi.

'RUJ' AJANI!
İngiltere'nin en ünlü güzellik uzmanı olan Vanya Gaberova ajanlıkla suçlandı. Gözaltına alındı. RUSYA adına istihbarat topladığı vurgulandı. Vanya ile birlikte 4 kişinin daha yakalandığı belirtiliyor.

HIRSIZLIĞIN TABLOSU
İstanbul'da hırsızlar ressam Zeynep Abacı'nın (33) atölyesine daldı. Abacı imzalı 25 tabloyu çalıp kaçtı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN