Deniz kazası geçiren Sabancı çiftinin sağlık durumuyla ilgili sıcak gelişme! Kritik operasyona alındı

Türkiye, Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın Yunan adalarında yaptığı kaza ile şoku yaşadı. Kaza sonrası apar topar İstanbul'a getirilen Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı bir süre tedavi görmüştü. Özellikle kazayı ağır yaralı olarak atlatan Ali Sabancı'nın durumunun kritik olduğu belirtilmişti. Sabancı'nın bugün yeni bir ameliyata daha girdiği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 23 Eylül 2023, 14:30 Güncelleme 23 Eylül 2023, 14:37
Deniz kazası geçiren Sabancı çiftinin sağlık durumuyla ilgili sıcak gelişme! Kritik operasyona alındı

İÇİNDEKİLER

Esas Holding'in patronu Ali Sabancı, eşi Vuslat Doğan Sabancı, oğulları Emrecan ve Kaan Ali ile Yunanistan tatiline çıktı.

Lüks yatı Latiko ile 24 Ağustos'ta Leros Adası'na demir attı. Akşam yemeği için ailesiyle Zodyak botuna atladı. Ancak kıyıya giderken kayalıklara çarptı.

Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Leros Adası'ndaki hastaneye kaldırılan Ali Sabancı, hemen ameliyata alındı.

7 SAAT SÜREN KRİTİK OPERASYON
7 saat süren operasyonun ardından Türkiye'ye getirilen Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, uzun süre İstanbul Şişli'deki özel hastanede tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili de yeni detaylar ortaya çıktı. Sabancı'nın çarptığı kayalıkların hayalet kayalıklar olarak adlandırıldığı ve özellikle gece gel-git nedeniyle sular altında kaldığı vurgulandı.

Bu nedenle görüş açısında olmadığı vurgulandı. Yunan makamları ise botta GPS cihazının bulunmadığını vurguladı. Yetkililer "Cihaz olmadığı için Sabancı kayalıkları fark etmemiş olabilir. Eğer bu cihaz olsaydı kaza yaşanmazdı" açıklamasını yaptı.

Sabancı çiftinin geçtiğimiz günlerde taburcu edildiği ancak kendilerini uzun bir tedavi sürecinin beklediği açıklandı.

BAĞIRSAK VE PANKREASININ BİR KISMI ALINDI
Kazada ağır yaralanan Ali Sabancı'nın bağırsaklarının ve pankreasının bir kısmının alındığı iddiası da ortaya atıldı.

Yoğun bakımda uyutularak tedavisine devam edilen Ali Sabancı'nın dalağının da alındığı, dalak aort damarı yırtılan Ali Sabancı'nın bugün yeniden kritik bir operasyona girdiği ortaya çıktı.

Başarılı geçen operasyonun ardından Sabancı'nın tedavisinin hastanede sürdüğü vurgulandı.

Sosyetik Vuslat Doğan Sabancı da, İstanbul'daki hastanede kazanın ardından ameliyata alınmıştı. Damak, diş ve çene kısmında ağır hasarlan oluşan Sabancı'nın da tedavisinin uzun süreceği açıklanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN