Fransa'da işten atılan kadın piyangodan 109,3 milyon avro ikramiye kazandı

Fransa'da işten atılan kadın piyangodan 109,3 milyon avro ikramiye kazandı. Talihli kadın, iş stresinden uzak duracağını, kazandığı parayla vakıf çalışmalarına katılacağını söyledi. İşte sizler için derlediğimiz 22 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2023 Güncelleme 22 Eylül 2023, 06:59
Fransa’da işten atılan kadın piyangodan 109,3 milyon avro ikramiye kazandı

İÇİNDEKİLER

Fransa'da, en büyük ikramiye, işten atılan bir kadına çıktı. Morhiban'da yaşayan ve işten atılan bir kadın, talihini değiştirmek için Euromillions adlı piyangodan bilet aldı. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen 50 yaşındaki talihli internette yaptığı araştırmada 109 milyon 268 bin 140 euro kazandığını görünce havalara zıpladı. Çekini milli piyango oyunlarının işletmecisi FDJ yetkilisinden alan talihli, "Normalde yıldırım çarpma olasılığı piyangoyu kazanma olasılığından daha yüksek. Kaderin cilvesine kimse akıl erdiremez" ifadesini kullandı.

K'AYI'T ALTINDA
Nemrut'a piknik yapmak için gelen bir grup, ayıların yanlarına gelmesiyle kamp yerlerini bırakarak uzaklaştılar. O esnada piknikçilerin yemeklerini yiyen anne ayı ve iki yavrusu vatandaşları korkuturken, piknikçilerin "Biraz da bize bırak" demeleri ise komik anlar yaşattı. Kır yürüyüşüne çıkan Dr. Öğr. Üyesi Cihan Önen, o anları cep telefonu kamerasıyla kayda aldı.

KORKUNÇ DETAYLAR
Londra'da yaşayan ve dünyaca ünlü birçok ismin yakın arkadaşı olan Türk DJ Koray Alpergin, aylar önce öldürülmüştü. Mahkemede davanın detayları ortaya çıktı. Ünlü DJ işkenceyle öldürüldüğü, kız arkadaşının ise 2 gün boyunca tuvalette tutulduğu ortaya çıktı.

ÇI'KIŞ' YOK
Alman medyası, "Tarihin en zor kışına hazırlanın" mesajı verdi. Ukrayna Savaşı'nın ardından en büyük doğal gaz tedarikçisi olan Rusya'dan gaz sevkiyatını sonlandırmak isteyen AB ülkeleri, kış gelmeden doğal gaz depolarını doldurmaya çalışıyor. Ancak uzmanlar, "Geçen yıldan daha pahalı ısınacağız. Bu neredeyse tüm Avrupa için geçerli" dedi.



'DOKUN MA'CRON!
İngiltere Kralı Charles ve eşi Kraliçe Camilla, Paris'te Emmanuel ve Brigette Macron tarafından karşılandı. Ancak bu karşılamada ilginç bir olay yaşandı. Macron'un Charles'a bir arkadaşıymış gibi dokunması İngilizler'i kızdırdı. İngiliz basınında, "Nasıl böyle bir hata yapar. Biri Macron'a Kral'a dokunamayacağını anlatmalı" şeklinde yorumlar yapıldı.



SAHNEDE ROTHSCHILD 'WAR'
Avustralya'nın etkin olan australiannationalreview.com adlı haber sitesi, ilginç bir habere imza attı. Jacob Rothschild'in, Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmemesi için her kozunu kullanacağını yazdı. Şu sözlerini paylaştı: Trump Yeni Dünya Düzeni'nin önündeki en büyük engel. O nedenle tekrar seçilmemeli...

3.4 MİLYON DEVRETTİ
6 bilen çıkmayınca 3 milyon 457 bin lira devretti. 5 bilenler 73 bin 819'ar, 4 bilenler 2 bin 126'şar, 3 bilenler 102'şer, 2 bilenler 10'ar lira alacak.

ÇILGIN AŞIK!
Aydın'da yaşayan Ayşe B, uyuduğu için erkek arkadaşı İsmail Tok'un (30) aramalarına cevap veremedi. Tok da sevgilisinden uzun bir süre haber alamayınca endişelendi. Sevgilisinin evine gitti. Oturduğu 3. katın balkonuna inmeye çalışınca dengesini kaybetti. 15 metreden düşerek beton zemine çakıldı. Hastaneye kaldırılan genç, yoğun bakıma alındı. Hayati tehlikesinin bulunduğu anlaşıldı.

BODRUM'DA DEHŞET
Bodrum aralarında dava nedeniyle anlaşmazlık bulunan Galip Ö., araç içinde tartıştığı Avukat Erdal Çam ve emekli icra müdürü Özcan Çavdar'ı tabancayla vurarak öldürdü. Çifte infazın ardından kaçan Ö., jandarma tarafından yakalandı.

NEREDESİN MELİSA
İstanbul Esenyurt'ta bir sitede yaşayan 18 yaşındaki Melisa Karaer, önceki gün saat 13.00 sıralarında evde 'markete gidiyorum' diyerek çıktı. Ancak bir daha da kendisine ulaşılamadı. Ekiplerin çalışması sonucunda da genç kızın izine rastlanmadı. Baba Köksal Karaer, "Geçmişe yönelik internet üzerinden görüştüğü birileri olabilir. Ama elimizde veri yok. Ne olur yardım edin" dedi.

LİSELİLERİN ACI SONU
Manisa Alaşehir'de yaşayan Şehit Evren Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Kerem Faruk Türkmen (17), okula giderken kullandığı motosikletin kontrolünü kaybetti. Motosiklet kaldırıma çarptı. Türkmen ve yanındaki aynı lisede 10. sınıf öğrencisi İlker Cura (15), yola savrulup, yaklaşık 20 metre sürüklendi. İki öğrenci de hayatını kaybetti.

AH KALBİM
Aydın'da öğretmen Tuba Günaydınoğlu, 40 günlük anneydi. Evinde kalp krizi geçirdi. Ne yazık ki hayatını kaybetti.

VAHŞ'İT'!
İstanbul'da 6 yaşındaki İkra Su E. bisiklet sürmek için sitenin bahçesine çıktı. Bu sırada köpek saldırdı. Kanlar içinde kalan küçük kızın yüzüne sayısız dikiş atıldı. Ailesi suç duyurusu yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN