Deniz tatili fırsatı sürüyor: İşte bazı rotalar...

Bunaltıcı yaz sıcaklarının geride kaldığı, okulların açılması ile tatil beldelerinin sakinleştiği sonbaharın yaza en yakın ayı Eylül’de, Akdeniz ve Ege kıyılarında sahil keyfi yapmak hâlâ mümkün. İşte bazı rotalar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2023 Güncelleme 22 Eylül 2023, 06:59
Deniz tatili fırsatı sürüyor: İşte bazı rotalar...

İÇİNDEKİLER

Yazın devam ettiği gözde sahillere sahip Marmaris'te Eylül ayında hava sıcaklığı 31 dereceleri gösteriyor. Bu ayda Marmaris'te ortalama deniz suyu sıcaklığı ise 27 derece. Tüm seyahatseverlere uygun farklı tatil konseptleriyle Marmaris, yeşille mavinin birleştiği atmosferiyle doğanın hissedilebileceği bir tatil rotası. Uzunyalı, İçmeler Koyu, Turunç Koyu plajlarının yanı sıra dünyaca ünlü Kleopatra Plajı'nın altın kumlarında yaz yaşanmaya devam edilebilir. Ayrıca Marmaris Kalesi ve içindeki müzede de vakit geçirmek mümkün.



FETHİYE
Plajları ve antik kalıntıları ile hem deniz hem de kültür turizmini bir arada sunan eşsiz bir tatil rotası olan Fethiye'de pek çok otel seçeneği değerlendirilebileceği gibi, kamp yapmak da mümkün. Kentte, Saklıkent Milli Parkı, Amintas Kaya Mezarları ziyaret edilebilir, tarihi Likya Yolu'nda yürüyüş yapılabilir, Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi'nde denize girilebilir. Hava sıcaklığının 32 derecede seyrettiği Fethiye'de ortalama deniz suyu sıcaklığı ise 28 derece. Dalaman Havalimanı'ndan kolaylıkla ulaşılabilecek Fethiye araç kiralanarak gezilebilir, bu sayede Marmaris ve Datça'ya uğramak da mümkün.



KEMER
Kemer'de yaz, Ekim ayının ortalarına dek sürüyor. Antalya Havalimanı'na 60 kilometre mesafedeki Kemer, güneşi, sakinliği, doğal ve tarihi güzellikleri ile Eylül ayında gezginlere dört dörtlük bir tatil vadediyor. Kemer'deyken Phaselis Antik Kenti ve koyunun görülmesi öneriliyor. Phaselis'te Roma döneminden kalan su kemeri, sütunlu yol, agoralar ve hamamların yanı sıra 2 bin kişilik deniz manzaraları antik tiyatro da görenleri şaşırtıyor.



DATÇA
Marmaris'te Ege Denizi'ne doğru uzanan yarımada Datça da seyahatseverlerin rotasında yerini alabilir. Eski Datça'nın restore edilmiş taş evlerle dolu sokaklarında dolaşıp alışveriş yapmak, Knidos Antik Kenti'nde Anadolu'nun ilk medeniyetlerinden Karyalılar'dan izleri görmek, Datça merkezdeki Kumluk Plajı'ndaki restoranlarda akşam vakit geçirmek, sahil keyfi ile birleştiğinde Datça güzel bir tatil deneyimi sunuyor. Deniz suyu sıcaklığının Eylül'de ortalama 26 derece olduğu Datça'da hava sıcaklığı ise 30-33 derece arasında değişiyor.



KAŞ
Eylül ayının en güzel rotalarından biri olan Kaş'ın hava sıcaklığı 31 derecede seyrederken, deniz suyu sıcaklığı ise 29 derece civarında. Dalaman Havalimanı'na 2 saat mesafedeki Kaş'a ulaşım için havaalanı transfer hizmeti alınabilir ya da araç kiralayıp Kaş'ın irili ufaklı sayıları 35'i bulan koyları da gezilebilir. Kaş-Kalkan arasında bulunan Kaputaş Plajı, kendine özel turkuaz rengiyle görenlerin unutamadığı yerler arasında. Kaş'ta Uzun Çarşı da gezilebilecek adreslerden...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN