'Ders'hane! Hakkari'de "eğitim aşığı" anne ve babanın 7 çocuğundan 4'ü üniversiteli oldu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yaşayan ve eğitime büyük önem veren Kerem ile Medine Akış çiftinin 7 çocuğundan 2'si tıp, biri eczacılık, biri de eğitim fakültesini kazandı, 3 çocuğu ise hayallerindeki bölümlere yerleşmek için çalışmaya devam ediyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2023 Güncelleme 21 Eylül 2023, 07:01
’Ders’hane! Hakkari’de eğitim aşığı anne ve babanın 7 çocuğundan 4’ü üniversiteli oldu

İÇİNDEKİLER

Hakkari Çukurca'da itfaiye eri olarak çalışan Kerem Akış ve Halk Eğitim'de usta öğreticilik yapan eşi Medine Akış, eğitime büyük önem verdi. Çevresine örnek olan 7 çocuklu ailenin kızları Meryem, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü 3. sınıfta, Ruken ise aynı üniversitenin tıp fakültesi 4. sınıfında, Hifzullah da İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 3. sınıfta eğitim hayatına devam etti.




Munzur da bu yıl YKS'de 493 puan alarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleşti. Geçen yıl liseden mezun olan Elif, hukuk fakültesi, Van İMKB Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Havin ise diş hekimliği fakültesini hedeflediklerini söyledi.



Ailenin en küçük üyesi olan 8. sınıf öğrencisi Muhammet Şiyar da ablaları ve ağabeyleri gibi derslerinde başarı göstererek iyi bir lisede eğitim hayatına devam etmek istediğini belirtti. Yaklaşık 25 yıldır itfaiyeci olan Kerem Akış, "Cehaletin önüne geçecek en önemli şey okumaktır, okumanız lazım" diyerek eğitime büyük önem verdiğini söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN