Deprem sonrası kayıtlara 'ölü' olarak geçti! Yaşlı kadın yaşadığını ispatlamaya çalışıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından nüfus kayıtlarına"ölü" olarak işlenmenin sıkıntısını yaşıyor. İşte sizler için derlediğimiz 21 Eylül tarihli tarihli TAKVİM yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2023 Güncelleme 21 Eylül 2023, 07:01
Deprem sonrası kayıtlara ’ölü’ olarak geçti! Yaşlı kadın yaşadığını ispatlamaya çalışıyor

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da, 52 yaşındaki Naime Göğebakan depremin ardından nüfus kayıtlarına "ölü" olarak işlenmenin sıkıntısını yaşıyor. Naime Göğebakan, "Ölü göründüğüm için dışarıya çıkamıyorum. Bir yere gidemiyorum, otobüse binemiyorum. Nikahtan bile düşmüşüm, kocam bana bakmazsa ne diyeceğim? Kısa zamanda hatanın düzeltilmesini istiyorum" dedi.



UZAK DUR ÇOCUK
Dünyanın en pahalı hamburgeri 2021 yılında Hollanda'da 'De Daltons' adlı bir restoranda satıldı. Bu hamburgeri bu kadar pahalı yapan şey neydi peki? 'The Golden Boy' adlı burger 5000 Euro fiyatıyla dünyanın en pahalı hamburgeri unvanına sahip oldu. İçinde altın tozu da olan hamburgerin haftada 5 adet satıldığına dikkat çekildi.



BİRİ 'İNCELER'
Avustralya'da yaşadığı dönemde 12 yıllık eşinden boşanan yazılım mühendisi Bahri İnceler, işleri bozulduğu için 3 bin dolarlık iştirak ve yoksulluk nafakasını ödeyemeyince, nafaka miktarının düşürülerek, 5 bin TL olarak belirlenmesi talebiyle dava açtı. İnceler ayrıca, 'Erkekleri Koruma Derneği' kurdu.



'Dük'kat!
Edinburgh Dükü Prens Edward'ın haftaya Türkiye'ye geleceği bildirildi. Edward'ın programı kapsamında Kabataş Erkek Lisesi'ne de gideceği öğrenildi. Okul müdürü Muharrem Bayrak'ın Prens Edward'a, 2008 yılında annesi Kraliçe II. Elizabeth'in ziyaretinden bir fotoğraf karesi ile okulun anı defterindeki imzasını tablo olarak hediye edeceği kaydedildi.



ANNA KANDIRDI
Almanya Brandenburg'da bir ilkokulda 6 aydır stajyer öğretmenlik yapan Elisa W.'nin, Anna S. adıyla ve koyu renk peruk takarak aşırı sağcılara ait Compact TV'de spikerlik yaptığı belirlendi. Aşırı sağcı Elisa W.'nin ayrıca yerel yayın yapan Strausberg TV'de de benzer şekilde farklı isimlerle haber sunup yorumcu olarak çalıştığı tespit edildi. 220 öğrenci ve 12 öğretmenin bulunduğu ilkokulda kimsenin Elisa W.'nin gizli işinden haberdar olmadığı belirtildi. Brandenburg Eğitim Bakanlığı 'ihtiyatı tedbir olarak' öğretmenin görevine son verdi...

SİVİL DEĞİL TERÖRİST
Irak Erbil'de PKK'nın sözde Kürt Ulusal Kongresi'ne (KNK) düzenlenen saldırıda Deniz Cevdet Bülbün'ün öldürüldüğü açıklandı. Yeşil Sol parti bile bu saldırıyı kınadı. Ancak Bülbün'ün "Mamoste Deniz" kod adıyla bilinen terörist olduğu ortaya çıktı. Teröristin, İçişleri Bakanlığı'nın Terörden Arananlar Listesi'nde 500 bin TL ödülle "Gri Kategori"de aradığı hatırlatıldı.



ACI HABER 1 ŞEHİT
Osmaniye'de jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda Adil D.'nin açtığı ateş sonucu Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Bozkurt şehit oldu. Teğmen Şule Erdoğdu ve Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Baysal yaralandı. Katil zanlısı Adil D. gözaltına alındı.



SİZ SAHTEKAR!
Ordu Ünye'de hemşire kıyafeti giyerek acil serviste görülen kendisini hastanede Rabia Yılmaz olarak tanıtan 'sahte hemşire'nin gerçek kimliğinin C.K. (26) olduğu ortaya çıktı. C.K.'nın mayıs ayında evlendiği eşi Y.K.'ye de kendisini hemşire olarak tanıttığı anlaşıldı. Sahtekarın eşine 2 ay önce Ünye Devlet Hastanesi'ne atandığını söylediği belirtildi.


128 MİLYON DEVRETTİ
6+Joker bilen çıkmayınca 128 milyon devretti. 5+1 bilen de olmadı. 5 bilenler 196 bin 890'ar, 4 bilenler 4 bin 189'ar, 3 bilenler 327'şer, 2 bilenler ise 34'er lira alacak.



2.3 MİLYON LİRA DEVRETTİ
5+1 BİLEN çıkmayınca 2 milyon 359 bin lira devretti. 5 bilenler 13 bin 610'ar, 4+1 bilenler 674'er, 4 bilenler 97'şer, 3+1 bilenler 46'şar, 3 bilenler 17'şer, 2+1 bilenler 19'ar, 1+1 ve 0+1 bilenler 9'ar lira alacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN