Lokantacıların gizli sırrı ortaya çıktı! 1 yemek kaşığı koymak yeterli! Çıtır çıtır patates kızartması meğer...
Evde mükemmel çıtır patatesler yapmak için bu püf noktalarını okuyarak lezzetli bir atıştırmalık veya yan yemek elde edebilirsiniz. Öncelikle patatesleri ince dilimler halinde kesmek, çıtır bir sonuç elde etmenin temelidir. Bir dilim patatesin kalınlığı yaklaşık olarak 3-4 mm olmalıdır. İşte diğer püf noktalar.
Patates sevenlerin gözdesi, çıtır patates kızartmanın tadını çıkaranların favori atıştırmalıklarından biri. Ancak, çıtır çıtır kızarmış patatesler yapmak her zaman kolay olmayabilir. Neyse ki birkaç püf noktası ile herkes evde mükemmel çıtır patatesler yapabilirsiniz. İşte lokantacıların gizli sırrı...

🍎 YAĞINA 1 KAŞIK KOYMANIZ YETERLİ
Kızartma yağına eklenen bir tatlı kaşığı elma sirkesi de patateslerin çıtır çıtır kızarmasını sağlar. Elma sirkesi, yağın sıcaklığını düşürerek patateslerin daha yavaş pişmesini sağlar ve aynı zamanda patateslerin rengini ve çıtırlığını da korur.

🍟ÜŞENMİYORSANIZ MUTLAKA DENEYİN
Bir diğer tüyo patatesleri önceden haşlamaktır. Patatesleri önceden haşlamak, kızartma süresini kısaltır ve patateslerin daha çıtır olmasını sağlar. Ancak, haşlama işlemi sırasında patatesleri çok fazla pişirmemeye dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde, patatesler gevrekliğini kaybedebilir.





